Jatketaan blogiviikkoa ruokaohjeilla, mutta loppuviikosta on luvassa myös sisustusjuttuja!

Tätä herkullista kasviruokaa tehtiin ensimmäisen kerran viime viikolla ja tänään uudestaan! Ohjeen bongasin alunperin mummini luona k-ruoka lehdestä ja jälkikäteen kaivoin ohjeen myös netistä. Munakoisoa on meillä jonkin verran käytetty aiemminkin, mutta tämä resepti oli uusi ja todetiin se kyllä erittäin herkulliseksi!

IMG_4471.jpg

IMG_4278.jpg

Tähän herkulliseen munakoiso-tomaattivuokaan tarvitset:

2 munakoisoa (n.800g)

n. 500g mozzarellaa

1dl raastettua parmesaania

Tomaattikastike:

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2tlk kuorittuja säilyketomaatteja

2rkl tomaattisosetta

2tl sokeria

1tl balsamiviinietikkaa

suolaa

pippuria

yrttimaustetta

IMG_4463.jpg

Tee näin:

Viipaloi munakoisot pikittäin n.1 cm viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle, ripottele päälle suolaa ja itketä munakoisoja noin 30min. Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Pilko sipuli ja valkosipulit, kuullota pannulla öljyssä. Kaada pannulle säilyketomaatit ja riko tomaatteja pienemmäksi lastalla. Lisää tomaattisose, sokeri, etikka ja mausteet. Keitä noin 30min.

Kuivaa munakoisoviipaleet talouspaperiin ja paista molemmin puolin pannulla kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Viipaloi mozzarella.

Lado munakoisoviipaleet vuokaan, lisää päälle tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Toista kolme kertaa jättäen mozzarellat päällimmäiseksi. Ripottele päälle parmesaaniraaste.

Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

IMG_4280.jpg

Tämä ei ole mikään ihan nopein ruoka valmistaa, mutta ehdottomasti vaivan ja odottamisen arvoista. Todella herkullista kasvisruokaa, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!