Pikaterveisiä koulun kirjastolta! Tajusin vihdoinkin kurvailla töistä koululle pikkuteiden enkä tuon jäätävän ruuhkaisen Kehä1:n kautta. Säästin aikaa yli puoli tuntia ja blogi on enemmän kuin ansainnut tämän ylimääräisen puolituntisen! Niinpä ajattelin pikaisesti tulla jakamaan ajatuksia uuden kameran ostamisesta ja toivoisinkin kovasti teiltä vinkkejä uuden ostamiseen.

Olen nimittäin päättänyt lahjoa itseäni tulevien kolmekymppisten johdosta uudella järkkärillä. Vanha kamerani on useita vuosia vanha ja kirjaimellisesti alkaa lahoamaan käsiin, muun muassa patteriluukku pysyy tällä hetkellä kiinni jesarilla... Tosin olen jo muutamia muitakin hankintoja perustellut lähestyvillä pyöreillä, mutta kerranhan sitä vaan kolmekymmentä täytetään, joten on enemmän kuin oikeutettua lahjoa itse itseään!

Kun nyt ollaan todettu hankinnan olevan perusteltu ja tarpeellinen, on ongelmana, että minkälaisen kameran tohtisi ostaa. Kriteereinä on oikeastaan se, että kyseessä olisi kohtalaisen pieni järkkäri ja hintaluokka kahden putken kanssa noin 1 000€

Paljon huomiota etenkin blogeissa saaneet Olympuksen Pen -kamerat ovat tällä hetkellä kärkisijoilla uuden kameran valinnassa. Kriteerit ainakin täyttyisivät ja onhan tuo melkoisen hyvännäköinen pikkujärkkäri. Ja kovin ovat hyviä arvostelut tästä kamerasta, joita olen lukenut. Täytyykin varmasti joku päivä suunnata liikeeseen hypistelemään ja testailemaan tätä ja tietysti muitakin vaihtohtoja.

olympus-pen-e-pl7-portrait-kit-valkoinen

Kuva: Rajala

Mutta kertokaahan minkälaisilla kameroilla te kuvaatte?

Mitä kameraa sinä suosittelisit?