Kolme lasta kahdessa vuodessa saattaa kuulostaa, noh, ehkä hieman hankalalta ja ehkä jopa mahdottomalta... Kaksosten saaminen tekee tästä kuitenkin erittäin mahdollista!

Kaksoset ja alle kolmevuotias esikoinen tekevät arjesta erittäin tapahtumarikkaan ja tämä kombo vaatii vanhemmilta ehdottomasti pitkää pinnaa, sietokykyä ja yhteen hiileen puhaltamista - oli lapset sitten kuinka "helppoja" tai "vaativia" tahansa. Koska sisälläni asuu pieni materialisti, listasin omasta mielestäni ehdottomia tarvikkeita kolmen pienen lapsen arjen pyörittämiseen.

1. Tuplarattaat:
Meillä on Bumbleride Indie Twin -rattaat ja näissä erilliset Emman pehmeät kantokopat. Todella toimivaksi osoittautunut yhdistelmä! Rattaat ovat todella ketterät kääntyvien etupyörien ansiosta, kapeat ollakseen tuplarattaat ja pehmeät kopat on kevyet nostaa kaksi kerrallaan. Suosittelen panostamaan hyviin tuplarattaisiin!

IMG_9714.JPG


2. Seisomalauta ja rintareppu:
Ihan ehdottomat, jos haluaa lähteä yksin minnekään kolmen alle kolmevuotiaan kanssa! Seisomalautana meillä on Bumbrider ja rintareppu Britax.

IMG_0596.JPG

3. Auton turvaistuimet: 
Ihan mitkä tahansa istuimet eivät sitten noin vain sujahdakaan tuollaisen tavallisen farmarin takapenkille... Pitkän pohdinnan ja kokeilujen jälkeen meillä on BeSafe Izi Combi esikoisella takapenkin keskipaikalla ja tyttöjen Britaxin kaukalot telakoineen reunoilla. Suosittelen ehdottomasti menemään liikkeeseen ja pyytämään myyjiä roudaamaan kaukaloita ja istuimia autoon kokeiltavaksi. Ainakin Olarin Baby Stylessä sai tämän suhteen hyvää palvelua! Meidän autossa olisi ollut isofixit telakoille, mutta näihin kiinnittämällä ei olisi kolme turvaistuinta/kaukaloa mahtuneet. Telakat kiinnitettiin siis turvavöillä. Tämäkin ominaisuus kannattaa siis ottaa huomioon. Telakat on mielestäni kuitenkin ihan ehdottomat.

4. Tilava auto:
kuten kaukaloiden ja turvaistuinten kanssa, myös tavaratilan suhteen kannattaa miettiä mitä sinne mahtuu ja mitä sinne pitää mahtua. Meillä on Honda Accord farmari. Takapenkille tosiaan mahtui yllättävän hyvin kaukalot ja istuin, ja konttikin vetää sisäänsä matkarattaat, tuplarattaat ja parin päivän reissulle vaadittavat tavarat.

18.JPG


5. Sitterit:
Meillä on yksi tavallinen sitteri ja yksi ns. koliikkikeinu. Tavallinen sitteri on ollut eniten käytössä kylvetyshetkissä sekä nyt kiinteiden syöttämisessä. Kylvetetään tytöt vuorotellen, joten helpointa ehdottomasti on kun toinen odottelee vuoroaan sitterissä. Koliikkikeinu tuli vastaan raskausaikana käytettynä niin edullisesti, että halusin sen "varmuudeksi", keinutoiminto on ollut pelättyä vähemmän käytössä, mutta toimii tavallisena sitterinä ehkä paremmin kaksosten kanssa kuin perinteinen lattiatasossa oleva. Kun toinen on sylissä sohvalla, saa toistakin huomioitua sopivalla korkeudella. Korkeus auttoi myös tyttöjen samanaikaisessa pullosta syöttämisessä, toinen sohvalla sylissä ja toiselle sai pidettyä pulloa sitterissä. Koliikkikeinu itse asiassa jo myytiin eteenpäin, kun ei tosiaan ole paljoa käyttöä ollut.

6. Matkarattaat esikoiselle:
Me koettiin ehdottomaksi säilyttää esikoiselle matkarattaat. Näin pystyy helpommin lähteä oikeastaan minne vaan lähipuistoa tai lähikauppaa kauemmaksi, kun on molemmat aikuiset matkassa. 2-vuotias harvemmin jaksaa pitkiä aikoja kävellä.

7. Pyykkihuolto:
Iso pesukone on ehdoton, kuivausrumpu mielestäni ei. Meillä ei kuivausrumpua ole, enkä ole kuin muutaman kerran tässä sellaisesta haaveillut. Toki pyykkien ripustamiseen menee paljon aikaa, mutta ainakaan vielä en ole kokenut tätä ylitsepääsemättömäksi asiaksi. Meillä pyörii pesukone nykyään lähes päivittäin, Kesällä oli ihanaa, kun kuivaustelineet sai pois silmistä parvekkeelle, joka ei meillä ole juuri ollenkaan käytössä.

8. Harsoja, harsoja ja harsoja:
Molemmat tytöt pulauttelivat pienempänä paljon ja harsoja meillä on kulunut aivan valtavasti. Onneksi tämä on vähän vähentynyt kiinteiden aloittamisen myötä. Mikäli siis vauvat ovat vähänkään pulauttelevaa sorttia, kannattaa harsoja olla reilusti toista kymmentä.

IMG_3766.JPG
Kuviolliset pukluille ja valkoiset pepuille!
9.Vaatteet:
Ei ehkä tuplasti, mutta ainakin huomattavasti enemmän kuin yhdelle vauvalle. Olin jo esikoisen aikana sitä mieltä, että kietaisubodyt neppareilla on parhaimpia, mutta etenkin pienten keskosten pukeminen alussa on paljon helpompaa kietaisubodeihin kuin pään yli laitettaviin. "Kuolalaput" eli sellaiset kolmion malliset neppareilla niskan taakse kiinnitettävät huivit ovat myös hyviä, ei tarvitse vaihtaa bodyä, jos puklu saattuu osumaan pelkästään huiviin!

IMG_3871.JPG


10. Toinen pinnasänky, toinen kylpyamme, toinen syöttötuoli...:
kaikkea mitä teillä oli esikoisen jäljiltä valmiina yksi, pitää ostaa vielä toinen!

a. Pinnasänky:
Monet kaksoset nukkuvat aluksi samassa pinnasängyssä, näin myös meillä. Usein se tila loppuu, kun aletaan pyörimään unissaan, jolloin siirto omiin sänkyihin on ehkä tehtävä, ettei häiritä toisiaan. Me saatiin toinen pinnasänky siskoltani lainaan, joten säästyttiin tämän ostamiselta

b: Kylpyamme: 
Me kylvetetään tytöt eri aikoihin, mutta meillä poikakin tykkää lotrata ammeessa, joten tytöille oli hommattava oma amme. Yksi kylvetystuki sentään riittää!

c. Syöttötuoli:
Me saatiin onneksi siskoltani lainaan toinen syöttötuoli, joten ei tarvinnut uutta lähteä ostamaan.

Bonuksena Pinterestistä bongaamani kaksostenkeinu, tällainen olisi ihan mahtava!

31bd4ee16fa00a53cafcb16077052342.jpg
Kuva Pinterest (etsy.com)

Tätä listaa voisi varmasti jatkaa loputtomiin, mutta tässä kiteytettynä minun mielestäni tärkeimmät tarvikkeet. Mitä te olette kokeneet välttämättömiksi tavaroiksi pienten lasten kanssa?