Vietettin alkuviikko Turussa ja tiistaina hotellin aamupalan jälkeen otettiin suunta kohti Muumimaailmaa. Mukana meidän perheen lisäksi siis sisko, hänen miehensä ja heidän 2,5v tyttö. Päivä oli tosi helteinen ja mietinkin miten tytöt saavat nukuttua vaunuissa. Nukkuivat kuitenkin todella hyvin, tarpeeksi vähän vaatetta päälle, Bumbleridejen kuomut molemmin puolin auki ja vaunut aina varjoon, kun vain mahdollista. Pysähdyttiin piknikille uimarannalle, jonka ajan myös tytöt olivat hereillä, muutoin nukkuivat koko reissun ajan.

Meidän poika ja hänen serkkunsa ovat aika sopivassa iässä Muumimaailmaan, kumpikin olivat innoissaan etenkin muumitalosta ja muumilaivasta. Poika kävi myös innoissaan halaamassa muumeja! Haisuli oli ainut hieman pelottava ja saikin pojan parahtamaan itkuun, kun yritti tulla kutittamaan poikaa. Onneksi tämä kuitenkin unohtui nopeasti ja matka jatkui!

5.JPG

Muumitalo oli tosi kiva sisältä myös mun mielestä!

17.JPG

Tuolta muumipostista löytyi ihania puisia postikortteja matkamuistoksi. Meidän tytöille Tiuhti ja Viuhti, pojalle muumipeikko ja serkkutytölle Pikku Myy. Tuo Tiuhti ja Viuhti siksi, että siskoni sanoi aina raskausaikana tytölleen, että tädin masussa on kaksi vauvaa, Tiuhti ja Viuhti. Tyttö kutsuikin aluksi kaksosiamme näillä nimillä! Puiset kortit pääsevät koristamaan meidän lastenhuoneiden ovia.

6.JPG

7.JPG

13.JPG

16.JPG

Tuolla pääsi hyvin liikkumaan myös tuplarattaiden kanssa, laudoista tehdyt polut olivat leveitä ja tukevia.

8.JPG

15.JPG

14.JPG


Muumilaiva oli tosi kiva ja ihanat näkymät merelle. Laivasta pääsi pois isoa putkiliukumäkeä pitkin. Poika olisi voinut jäädä tähän vaikka koko päiväksi!

11.JPG


Vastoin kaikkia odotuksiani poika jopa malttoi käydä päiväunille piknikin jälkeen, nukkui tosin vain vajaan tunnin, mutta Mamman munkkien jälkeen jaksoi taas hyvin! Meillä oli tosiaan omat eväät mukana ja uskon, että piknik rannalla oli huomattavasti miellyttävämpi evästauko sekä lapsille että aikuisille, kuin jonottaminen ja ranskalaisten syönti ruuhkaisissa ravintoloissa. Suosittelen siis ottamaan omat eväät, uimarannan lisäksi näytti olevan useita kivoja taukopaikkoja omien eväiden syöntiin! Nuuskamuikkusen majan läheisyydessä oli myös ihania riippumattoja ja säkkituoleja jalkojen lepuuttamiseen.

9.JPG

12.JPG

1.JPG

10.JPG


Tosi kiva reissu! Muutaman vuoden päästä uudestaan, kun tytötkin tajuavat tuosta menosta jotain!