Meillä erityisesti mies syö paljon mysliä rahkan seassa. Pojalle myös maistuu maitorahka paremmin, jos seassa on jotain rouskuteltavaa. Olenkin jo pitkään katsonut kauhistellen valmismyslien tuotesisältöä ja suunnitellut myslin tekemistä itse. Jotenkin en vaan ole saanut aikaiseksi.
 
Kerran kokeiltuani ei meidän perheessä ole enää palattu valmismysleihin. Tämä on helppoa ja herkullista!


mysli.JPG
 
 
Peruspohjan ohjeen nappasin Lähiömutsin blogista (klik) ja tällä ohjeella saa noin pellillisen valmista mysliä.
 
10 dl kaurahiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kookosöljyä
2-3 rkl hunajaa
 
Sulata kasarissa kookosöljy ja hunaja. Sekoita seos muiden ainesten kanssa ja levitä uunipellille. Paahda 175 asteessa noin vartin ajan välillä käännellen.
 
 
img.JPG

IMG_9030.JPG
 
 
Olen säilönyt tämän peruspohjan tällaisenaan purkkiin ja ostanut Punnitse & Säästä kaupasta erilaisia lisukkeita, kuten kuivattuja hedelmiä ja marjoja sekä pähkinöitä. Tuolta löytyy myös sokeroimattomia kuivahedelmiä, useinhan niissä perusmarkettien pusseissa on melko paljon sokeria mukana. Lisäksi meiltä löytyy mehiläisen siitepölyä, maca-jauhetta sekä psylliym-kuitujauhetta, joita käytetään vain aikuisten mysliannoksiin.  
 
kippo.JPG