Sopiiko pöytäliina muualle kuin mummolaan?

En ole koskaan omistanut pöytäliinaa, siis isoa kankaista ruokapöydän liinaa. Muistan, kun lapsena liina levitettiin aina juhliin, synttäreille ja jouluksi. Tuohan se tietynlaista juhlavuutta, ja viime aikoina olenkin sisustuskuvissa ihastellut suurella liinalla peitettyjä pöytiä.

Sain kesällä valmistujaislahjaksi lahjakortin Hemtexiin ja mietin pitkään, mitä sillä haluan ostaa. Hemtexissä on kaikkea ihanaa kodintekstiiliä ja sisustustavaraa, mutta halusin tarkoin harkita, mihin lahjan käytän.

Piipahdin taas ohimennen Hemtexillä lahjakortti käsilaukussani. Ison omenan liikkeeseen oli somistettu kaunis kattaus ruokapöydälle liinoineen kaikkineen. Siitä se ajatus sitten lopulta lähti ja nyt meillä on ihana liina ja vielä pisteenä i:n päälle nappasin mukaan kolme kaitaliinaa.

Miehen kommentti oli ”arkena vähän överi”. No ehkä, mutta juhlapäivinä ei lainkaan överi! Tulevan viikonlopun liina saa ainakin olla pöydällä. Luvassa onkin superspessu viikonloppu, vietämme sen nimittäin miehen kanssa kahden!

Mitä mieltä?

Sopiiko pöytäliina muuallekin kuin mummolaan? Onko överi arkena?

9 kommenttia “Sopiiko pöytäliina muualle kuin mummolaan?

 1. Oikein hyvältä näyttää. Minä mummo, vaan vihaan isojen pöytäliinojen silittämistä 😄

  1. Kiitos Eva! Silittäminen on kyllä ehdoton miinuspuoli… Pitäisi suosia vain pellavaa, jonka ehkä voisikin jättää trendikkäästi ryppyiseksi 😉

 2. Mä olen ehdottomasti pöytäliina-ihmisiä, juhlakattaus ei ole mitään ilman liinaa! 🙂 Varsinkin jouluna ja muina pyhinä (pääsiäinen/pyhäinpäivä, jolloin meillä aina perinteinen illallinen ystävien kanssa) liina on tärkeä osa kaunista kattausta. Arkena käytän joskus, onhan liinojakin erilaisia, toiset arkisempia, toiset juhlavampia. Nyt mulla onkin uudet liinahaasteet uuden pyöreän pöydän takia, vanhat liinat kun on suorakaiteen malliseen pöytään!

  Viikonloppuja! 🙂

  1. Mä luulen, että minustakin tulee pöytäliinoja vannoutunut puolestapuhuja. Niin olen tykästynyt tähän lookkiin viikonlopun aikana! 🙂 hemtexissä näkyi muuten olevan myös muutamia pyöreitä liinamalleja.

 3. Meillä on pöydän pinta odottanut maalausta muutaman vuoden…. nyt oon niin liinakoukussa että en enää haluakaan paljasta pöytäpintaa. Tabletit siinä päällä suojaa hyvin eikä tarvi jatkuvasti pestä kun on kiva kirjava kangas. ihanasti saa väriä keittiöön kun muuten mustaa/valkoista! Ja muuten…. oon mummo <3

  1. Se on kyllä totta, että liinalla saa väriä ja uutta ilmettä. Tai vastaavasti lisää käyttövuosia kuluneelle pöydälle. 🙂 arkikäytössä pitäisi kyllä meilläkin olla tabletit liinan päällä, luulen, että lasten kanssa liina sotkeutuisi muuten joka päivä!

 4. Just ihana <3
  Tykkään tosi paljon. Kuitenkin näyttää rennolta joten ihan hyvin voi olla mielestäni niin arjet kuin juhlatkin pöydällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *