Tee se itse WC-remontti

Alakerran pikkuvessa on tosiaan saanut ilmeenkohotuksen ja nyt luvassa vähän enemmän kuvia ja tarinaa muutoksesta sekä niitä aina yhtä ihania ennen ja jälkeen -kuvapareja!

Värimaailma on simppeli, harmaata ja valkoista, joka toimii mielestäni aina. Lattialaatat saatiin ylijäämänä, joten niitä ei varsinaisesti itse valittu, mutta perus harmaa laatta sopii pieneen vessaan oikein hyvin. Lattiasta poistettiin vanha muovimatto, vanha valurautainen lattiakaivo piikattiin irti ja vaihdettiin nykysuositusten mukaisesti muovikaivoon. Aiemmin veden poistoputki kulki todella rumasti lattian päällä, nyt remontin yhteydessä poistoputki piikattiin lattian sisään ja lavuaarin alunen on huomattavasti tyylikkäämpi. Lattiaan laitatettiin toki myös asianmukaiset vedeneristykset, joita ei tämän ikäisessä asunnossa alkuperäisesti ole ollut lainkaan.

Aiemmin myös pyykinpesukoneen tuloletku oli näkyvissä ja veden sulku törrötti rumasti seinässä pesukoneen vieressä. Myös tähän tehtiin muutoksia, vanhat systeemit poistettiin ja tulpattiin pois käytöstä ja nyt pesukoneen veden sulku tapahtuu hanassa olevan nupin kautta.

Seinien vanhat, osin halkeilleet ja reikiä täynnä olevat valkoiset laatat tasoitettiin yli ja maalattiin lopuksi pyyhkimisen kestävällä maalilla. Vanhat puunväriset kattopaneelit maalattiin valkoisiksi. Peilikaappi ja allaskaluste ostettiin Ikeasta, lisäksi uusittiin pönttö ja hana. Myös peilikaapin yläpuolella oleva valaisin on Ikeasta, mutta sen valoteho ei riittänyt valaisemaan tarpeeksi edes näin pientä vessaa, joten peilikaapin yläpuolelle asennettiin lisäksi loisteputkivalaisin. Se jää kaapin ylle piiloon, mutta tuo mukavasti lisää valoa.

Vaikka suunnittelin aluksi allaskalusteen viereen korkeaa kaappia, päätettiin se kuitenkin lopulta jättää laittamatta. Ongelmaksi nimittäin olisi tullut pyykkikorin sijoittaminen ja koska meidän melko vähäinen kosmetiikka yms. tuotteet mahtuivat oikein hyvin laatikostoon ja peilikaappiin, ei olla korkeaa kaappia säilytystilan puolesta kaivattukaan. Harmaaksi maalattu takaseinä näyttää tavallaan hieman tyhjältä ja siihen suunnittelinkin laittavani kaksi avohyllyä, jotka tilassa olivat aiemminkin. Näille mitattiin jo paikatkin, mutta päätettiin nyt toistaiseksi ainakin olla hyllyjä laittamatta. Ei kuitenkaan vielä raaskittu porata reikiä uuteen seinäpintaan,vaan makustellaan nyt rauhassa.

Ja viimeiseksi se ainakin omasta mielestä paras osio, eli ennen ja jälkeen -kuvaparit!

Parasta muutoksessa on lisääntynyt säilytystila, putkien saaminen piiloon sekä lattian muutos. Ruskea muovimatto ei jotenkaan sopinut meidän tyyliin, eikä ollenkaan tälle vuosituhannelle! Kokonaisuutena erittäin hyvä muutos entiseen verrattuna, vai mitäs sanot?

4 kommenttia “Tee se itse WC-remontti

  1. Todella kaunis ja onnistunut muutos. Voisitko kertoa vielä tarkemmin tuosta laattojen ylitasoituksesta, mitä siihen käytitte? Ja millainen homma se oli?

    1. Kiitos marja! 🙂 laattojen pinta karhennettiin ja päälle levitettiin tartunta-aine (primer). Sitten saneerauslaastia, hiontaa ja lopuksi seinätasoite ja taas hiontaa. On melko työlästä, mutta ei niinkään haastavaa. Tarvikkeet edullisia! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *