Kesäkiloja?

Ei kiitos!

Mikä siinä onkin, että usein sanotaan ja myönnän itsekin sortuneeni samaan, että kesällä ja lomalla löysäillään treeneistä  ja se yhdistettynä terassilla istumiseen, grillaamiseen, jätskipalloon rannassa tai saunaolueen, saa aikaan sen, että työpaikalle palatessa housun nappi kiristää, olo on turvonnut ja loppujen lopuksi kaikesta siitä lepäilystä ja lomailusta huolimatta olo on vetelä ja ehkä väsähtänyt?

Tänä vuonna päätin nimetä neljän viikon kesälomani hyvinvointilomaksi. Aion treenata ja lenkkeillä enemmän kuin normiarjessa, koska lomalla aikaa liikunnalle on yksinkertaisesti enemmän kuin töissä käydessä.

IMG_20170627_090213-tile.jpg

Viime aikoina on tullut muutenkin liikuttua säännöllisesti ja ruokailutkin ovat olleet pääsääntöisesti terveellisiä, sama jatkukoon siis lomasta huolimatta. Liikunnan määrää aion kuitenkin lisätä nyt lomalla merkittävästi.

Viime viikolla lomaillessani yksin lasten kanssa, käytiin kolmena päivänä lasten kanssa lenkillä. Poika polki fillarilla ja tytöt istuivat polkupyörän peräkärryssä, josta saa siis myös työnnettävän juoksukärryn. Vajaan tunnin lenkki oli oikein sopiva ja auringon paistaessa siinä sai jo hienkin hyvin pintaan. Lisäksi viime viikolla kävin kolme kertaa salilla, kerran kaverin kanssa iltalenkillä ja vielä kerran tehtiin miehen kanssa kahvakuulatreeni omalla pihalla. Kahdeksan liikuntahetkeä + hyötyliikunnat viikkoon on itselleni jo todella hyvin ja siis paljon enemmän kuin normaalisti ehdin.

5-tile.jpg

Tavoitteena on, että töihin palatessakin ehtisi lisäämään kaksi liikuntakertaa viikkoon verrattuna kevääseen. Keväällä kävin pääsääntöisesti salilla kaksi kertaa viikossa ja kerran lenkillä, lisäksi tuli pyöräiltyä työmatkat pari kertaa viikossa. Syksyllä kolme salikertaa ja kaksi lenkkiä on hyvinkin realistinen, sillä enää ei ole niitä kouluhommia suoritettavana! Toivottavasti myös säät suosivat pitkälle syksyyn, jotta työmatkoista saa tehokkaat hyötyliikunnat irti.

Kuvissa näkyvät treenivaatteet kävin muuten viime viikolla ostamassa alennusmyynneistä. Pinkki-musta yhdistelmä on mun suosikki treenivaatteissa ja samalla linjalla mentiin tälläkin kertaa! Paita on Niken ja housut Puman.

Hyvinvoivaa uutta viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *