Iltapäiväkahvit paviljongissa

Viikonloppu se vaan hurahti ohi yhdessä silmänräpäyksessä. Toki kaikkea mukavaa taas ehti tehdäkin ja kivan viikonlopun jälkeen on tietysti aina kivempi myös palata sorvin ääreen. Perjantaina meni poikkeuksellisen myöhään Helsingissä, firman bileet oli Pörssitalossa, josta kyllä lähdin ajoissa, mutta päädyin Groteskin terassille kavereiden kanssa… Tiedä koska viimeksi olen näin myöhään ollutkaan liikenteessä. Hauskaa oli, mutta ei minusta enää tällaiseen joka viikonloppu olisikaan!

Viikonloppuna juhlittiin myös erästä 3-vuotiasta pikkumiestä sekä piipahdin Silja Linen kutsumana Suomi 100 teemaisella kesälounaalla White & Freshin Irinan kanssa. Nautittiin Olympiaterminaalissa keskellä lauantaipäivää hienosta showsta ja maittavasta kesäbuffetista. Kiitos vaan seurasta Irina!

raparperipiiras5.jpg

raparperipiiras4.jpg

Sunnuntai pyhitettiin suunnitellusti sitten niille pihahommille ja saatiinkin hurjan paljon aikaiseksi. Aikaansaannoksien kunniaksi keitettiin kahvit ja nautittiin tuoretta, oma pihan raparpereista valmistettua piirasta paviljongin alla. Tyytyväisinä katseltiin pihaa ja paviljonkia ja nautittiin todellisesta kesäfiiliksestä.

raparperispiiras.jpg

Raparperipiiras onnistui niin hyvin, että ajattelin jakaa kanssanne tämän ex-tempore loihditun ohjeen!

Raparperipiiras:

125g voita

4dl vehnäjauhoja

1,5dl sokeria

0,5tl ruokasoodaa

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

1dl maitoa

1 muna

 

n.5dl pilkottuja raparpereja

 

250g maitorahkaa

2 munaa

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria

 

Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Nypi nämä sulatetun voin joukkoon. Ota muruseoksesta noin 1/4 erikseen ja sekoita isompaan määrään maito ja muna. Levitä taikina ohuelti leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (itse käytin suorakulmaista Teema-vuokaa). Levitä päälle pilkotut raparperit.

 Sekoita rahka, munat ja sokerit ja kaada raparperien päälle. Ripottele vielä loput murotaikinasta piiraan päälle. Paista 175 asteessa n. 45 min.

raparperipiiras3.jpg

raparperipiiras2.jpg

Raparperi on nyt parhaimmillaan, joten tämä uusi viikko on hyvä aloittaa vaikkapa tällä herkullisella reseptillä! Paviljongista ja pihasta lupaan laitella kuvia pikapuolin, nyt kuitenkin toivottelen ihanaa uutta viikkoa! Täällä voisi jo ottaa lomakamman käyttöön, tämä ja ensi viikko  nimittäin jäljellä ja sitten mä on niin lomalla!!!

3 kommenttia “Iltapäiväkahvit paviljongissa

  1. Näyttääpä mukavalta nurkkaukselta! Laajempia kuvakulmia odotellessa…! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *