Hakusessa paviljonki

Pihan muutostöiden myötä sain ylipuhuttua miehen paviljongin hankintaan ja nyt olenkin katsastanut vaihtoehtoja netistä sekä tietysti hakenut ihania ideakuvia Pinterestistä.

Aloitetaan siis uusi viikko haaveilulla ja ihastellaan kauniita pihakuvia ja kutsuvia istuskelupaikkoja paviljonkien alla…

paviljonki.jpg

Kuvat: suomela.fi, woohome,

paviljonki2.jpg

Kuvat: lizmarieblog.com, minttulanelamaa.blogspot.com

Paviljonki tulee meillä terassin ulkopuolelle, kivetyksen päälle, joka tehtiin viime vuonna kesäkeittiötä varten. Viime vuonna ei todellakaan suunniteltu, että kesäkeittiö siirtyisi yhtään minnekään, mutta onneksenne se oli helppo siirtää ja vain jalkojen lyhennyksellä se istui myös terassin nurkkaan, johon se siis eilen jo siirrettiin. Kivetystä jatketaan yhdellä rivillä kuvassa vasemmalle, jolloin kivetys on 3mx3m ja paviljonki mahtuu siihen juuri sopivasti.

kes%C3%A4keitti%C3%B6%25207.jpg

Paviljongin alle siirtyy lavasohva terassilta, kaapelikelapöytä sekä kaksi lepotuolia. Luulen, että mennään oman paviljongin hankinnassa budjetti edellä ja pienen tutkiskelun myötä päädytään todennäköisesti Ikean edullisimpaan vaihtoehtoon. Vähän pelkään, että tällainen kankainen versio ei kalliimmankaan hintaluokan yksilöissä ikuinen ole ja edullinen vaihtoehto on järkevin ratkaisu. Ajateltiin myös, josko tekisi itse puisen rungon ja katon valokatteesta. Sellainen tyylikkäämpi valokate oli kuitenkin yllättävän tyyristä, joten kuopattiin se ajatus alta aikayksikön.

Kertokaahan, onko teillä kokemusta Ikean paviljongeista tai mahdollisesti vinkata jostain muusta edullisesta ja hyvästä yksilöstä!?

Viikonloppuna ehti jo tulla ihan lomafiilis ja nyt täytyy kyllä sanoa, että työt häiritsevät tätä pihaprojektia ihan liikaa! Ei millään tekisi mieli lähteä tänään toimistolle, paljon mieluummin jäisi kotiin pihahommiin! Siitäkin huolimatta, että säätiedotus näyttää sadetta tänne etelärannikolle lähes koko päiväksi.

Projektia päästäänkin kunnolla jatkamaan vasta ensi sunnuntaina, mutta eiköhän me silti saada tuo istuskelupaikkakin valmiiksi ennen niitä omia valmistujaisiani, jotka ovat sitten jo seuraavalla viikolla!

Pientä maan kaivamista, pohjatöitä, laattojen asettelua ja sitten pääseekin jo melkein somistamaan paikkaa kutsuvaksi.

6 kommenttia “Hakusessa paviljonki

 1. Näytän la pari jutskaa, mihin kantsii kiinnittää paviljonkivertailussa huomiota! Yhden kesän käyttökokemuksella kaipaisin pieniä muutoksia, mut en kyl tiedä onko niitä ominaisuuksia muissakaan

  1. Mahtavaa! Just eilen itseasiassa katoinkin sitä teidän paviljonkia facessa. Täytyy tutkia tarkemmin lauantaina! 🙂

 2. Me ostettiin Bauhausista sellainen kankainen paviljonki metalli kehikolla. Eka kesä tosi kiva mutta toisen kesän tuulet sitten repi katon ihan käyttökelvottomaksi. Jos tarkoitus et paviljonki toukokuusta syyskuun loppuun koko ajan paikallaan niin kannattaa rakentaa itse ja törsätä siihen ylihintaiseen valokatteeseen.

  1. Kiitos sara kommentistasi! Pisti miettimään, mutta päädyttiin nyt kuitenkin paviljonkiin… Saa nähdä miten meidän käy sen kanssa! 😉

 3. Meillä jyskin paviljonki,metallirunko/musta polyrottinki ja harmaa katos,ollut viitisen vuotta.Ei ole mennyt miksikään.Aivan uudenveroinen edelleen.Hyvä ostos ollut,harmittaa vain,kun ei vaihtokatosta tilalle,kun menee joskus rikki.Kiinnittäminen pitää tehdä kunnolla.Meillä juutattu betonilaattoihin ja puuterassi päällä.Kyseistä mallia vissiin ei löydy enää.<br />
  Aiemmin oli metallirunkoinen,valkoisella katoksella jyskistä myös.Tosi tukeva ja hyvä oli ja myynnissä myös vaihtokatoksia siihen.

  1. Kiitos Nanna kommentistasi, kiva kuulla, että on ollut hyvä ostos. 🙂 Me päädyttiin Ikean paviljonkiin ja uusimmassa postauksessa vilahtaakin jo kuvia siitä… Toivotaan, että tämä Ikean versio on myös kestävä! Ainakin aivan ihana kesäolohuone paviljongin alle syntyi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *