Terassikauden avaus

Ilmojen näyttäytyessä vihdoin hieman keväisempänä, on ollut aika avata terassikausi! Oma takapiha, terassi, kesäkeittiö ja pienet kasvulaatikot ovat itselleni tosi tärkeitä ja näiden ankeiden kevätsäiden johdosta olen tänä vuonna jopa harmitellut Suomen lyhyttä ulkoelämäkautta. Pihalle olisi ihana laittaa vaikka ja mitä, mutta jotenkin muutaman kuukauden vuoksi, ei sitten raaski panostaa ihan kaikkeen haluamaansa. Varsinkaan, kun ei sitten ole paikkaa, johon tavarat siirtäisi suojaan (lähes ympärivuotiselta!) räntäsateelta! Uskomatonta, että eilenkin täällä etelärannikolla satoi räntää!

terassi1.jpg

terassi8.jpg

Haaveilen kovasti pihakeinusta ja tänä vuonna kevätmessuilla ihastuin täysillä riippuviin rottinkituoleihin. Etenkin tuoli houkuttelisi hommata terassin katoksen alle lavasohvan kaveriksi. Toistaiseksi kuitenkin ainakin mennään sillä mitä on ja vielä, kun saadaan lisää vihreyttä ja puihin lehdet, on tässä tosi kiva viettää kesää.

terde.jpg

terassi3.jpg

terassi4.jpg

Järjestelin hieman uudestaan terassin kalustusta ja siirsin sekä kaapelikelapöydän että nojatuolit olohuoneen ikkunan alle. Lavasohva on edelleen tietysti katoksen alla ja ruokapöytä keskellä terassia. Kesäkeittiö on meillä puisen terassin ulkopuolella ja väläytin jo miehelle ajatusta laatoituksen laajentamisesta, jotta ruokapöydänkin voisi siirtää sinne ja näin terassialue jäisi vain oleskeluun. Taitaa kuitenkin ajanpuutteen vuoksi jäädä haaveilun tasolle, aikamoinen homma nimittäin on tehdä maatyöt ja muut pohjatyöt laatoituksen alle!

terassi5.jpg

terassi9.jpg

Vielä pitää kiinnittää markiisi (jonka siis nostamme aina talveksi varastoon säilöön) ja hankkia ruokailuryhmään uudet pehmusteet. Myös lavasohva kaipaa lisää tyynyjä pehmikkeeksi. Jotain kukkahankintoja ehdinkin jo tekemään ja toivotaan, että eivät nuupahda jälleen viilentyneistä ilmoista!

terassi.jpg

terassi7.jpg

Kesää ja vehreyttä odotellessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *