Parhaat pyhät

Taisin sanoa tämän saman viime vuonnakin, mutta sanonpa uudestaan: pääsiäinen alkaa pikkuhiljaa nousta ykkösjuhlapyhiksi ja ehkäpä vetää jo vertoja joululle. Pääsiäinen on kuin joulu ilman etukäteishössötystä, hurjia valmisteluja ja ehkä jopa pienoista stressiä. Pääsiäisenä on myös satavarmasti joka vuosi neljän päivän vapaat. Pääsiäiseen ei ainakaan meillä kuuluu mitään must have -perinneruokia, jotka eivät välttämättä edes ole niitä omia lemppareita, mutta joita nyt vain kuuluu syödä. Pääsiäisenä saa syödä just mitä haluaa, saa viettää pitkät pyhät ja jopa nauttia näinkin ihanista aurinkoisista säistä (ja etenkin illoista) kuten tänä vuonna.

Pääsiäisen aika on kyllä nyt todistetusti ihan parasta aikaa vuodesta!

pyh%C3%A4t3.jpg

pyh%C3%A4t4.jpg

Meidän pääsiäiseen kuului ex-tempore vieraita, sauna- ja illallisseuraa, leffailtaa lasten kanssa, lampolavierailua ja roppakaupalla hyvää ruokaa ja juomaa. Pyhät olivat just sellaiset, kuin tällä hetkellä tarvitsin; ei etukäteisvalmisteluja vaan spontaania tekemistä, hyvää seuraa ja rentoa meininkiä! Opinnätetyökin edistyi taas ihan mukavasti, joten jotain muutakin rentoilun lisäksi tarpeellista tuli tehtyä.

pyh%C3%A4t6.jpg

pyh%C3%A4t5.jpg

Kakkujakin tuli leivottua pyhien aikana oikein kaksin kappalein, mikä on jo hyvin poikkeuksellista meidän perheessä! Näiden herkuttelujen jälkeen onkin hyvä korkata huomenna työmatkapyöräilykausi! 😉

pyh%C3%A4t.jpg

pyh%C3%A4t2.jpg

Ihan huippua, että on maanantai, mutta saadaan vielä tämä päivä nauttia vapaista. Lyhyt viikko luvassa, vain kaksi päivää töitä, sillä torstaina koko päivä kuluukin koulutuksessa Helsingissä. Perjantaina puolestaan suunnataan tyttöjen kolmevuotisneuvolaan.

Mutta, mites teidän pyhät meni? Toivottavasti saitte ainakin ladattua akkuja ja nautittua vapaista!

2 kommenttia “Parhaat pyhät

  1. Mä luulen, että mulla myös pääsiäisen arvo on jotenkin noussut silmissä. Eilen minäkin mietin, että periaatteessa pääsiäisenä on useampi vapaapäivä, kun taas jouluna on vain kolme ja siihen lisäksi mahdolliset lisäpäivät, jos osuu viikonlopun jälkeen tai ennen sitä. Pääsiäisenä vaikka usein onkin vähän takatalvea ilmassa, niin kelit on ihanammat. Eikä pääsiäisenä tule tällaiselle yksinäiselle sinkulle aivan yhtä painostavan paha mieli vaikka paljon pääsiäisestä puhutaankin perhejuhlana. 🙂

    1. Jep, pääsiäisen puolesta puhuu moni asia! 🙂 meillä ainakin jouluun liittyy enemmän niitä perinteitä, kun taas pääsiäisenä "saa" tehdä just mitä haluaa ja tulee enemmän nähtyä ystäviä kuin joulun pyhinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *