Kasvisruokakeskiviikko – halloumi-kasvispihvit

Pitkästä aikaa arkiruokareseptiä jakoon! Löysin nimittäin tietokoneeni ruoka-kansiosta täällä blogin puolella jakamattomia kuvia ja, koska muistin kuinka herkullinen ruokakokeilu tämä oli, haluan jakaa kanssanne ohjeen näihin herkullisiin haloumi-kasvispihveihin, jotka ainakin meillä maistuivat myös lapsille.

Meidän pihveistä ei tullut ihan täydellisen muotoisia, sillä tekohetkellä meiltä ei vielä löytynyt lettupannua, jolla näistä olisi saanut tasaisen kauniita. Me teimme nämä pihvit uunissa, mikä onnistui myös hyvin.

halloumikasvispihvit.jpg

Halloumi-kasvispihvit:

3 porkkanaa

1 pieni parsakaali

250g halloumijuustoa

2 kananmunaa

hienonnettua basilikaa

mustapippuria

Raasta porkkanat, parsakaali ja halloumi. Sekoita keskenään ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja tee käsin phvejä leivinpaperin päälle.

Alkuperäisen K-Ruoka -ohjeen mukaan reseptissä on käytetty tuoretta minttua, meiltä ei minttua tuolloin löytynyt, joten korvattiin se basilikalla. Pihvit voi tosiaan paistaa lettupannulla, mutta me tehtiin nämä uunissa kiertoilmalla vajaassa 200 asteessa. Muistaakseni pihvit paistuivat uunissa noin 10 minuutissa.

Kastike tehtiin turkkilaisesta jugurtista, johon puristettiin valkosipulia ja lisättiin mustapippuria ja basilikaa.

halloumikasvispihvit2.jpg

halloumikasvispihvit3.jpg

Ja koska meillä lapset ovat suuria riisin ystäviä, laitettiin kylkiäiseksi riisiä, mutta pihvit toimivat varmasti hyvin minkä tahansa lisukkeen kanssa tai pelkästään salaatin kaverina!

halloumikasvispihvi%204.jpg

Tässäpä siis oiva resepti testiin, mikäli mietit, mitä loppuviikkona syötäisiin!

Herkullista keskiviikkoa!

Paula / Viisikko - -

2 kommenttia “Kasvisruokakeskiviikko – halloumi-kasvispihvit

    1. Kannattaa! Helppo tehdä, vaikkakin parsakaalin raastaminen on raastavaa puuhaa… 😉 Mä olen myös pitkään suosinut liharuokia, lähinnä siksi, että en ole osannut tehdä ja maustaa maukkaita kasvisruokia. Viime aikoina olen kuitenkin panostanut kasvisruokatestailuihin ja onnistuneista resepteistä on syttynyt innostus jättää lihaa entistä enemmän pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *