DIY kipsimunankuoret pääsiäiskoristeeksi

Pääsiäinen lähenee ja nyt on hyvä aika aloittaa pääsiäisaskartelut, mikäli niitä mielii tehdä! Haluankin jakaa kanssanne ihanan idean tehdä kipsinauhasta munankuoria koristeeksi kevään juhlakauteen.

diy%20p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4isaskartelu.j

Idea on bongattu netistä ja tämä on todella helppo toteuttaa. Tarvitset apteekista kipsinauhaa, vettä kulhoon, sakset, ilmapalloja sekä esimerkiksi kahvikupit ilmapallojen pidikkeiksi. Laitoin vielä ilmapallot teipillä kiinni kuppeihin, jotta eivät pääse kippaamaan.

diy%20p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen.jpg

IMG_5279.jpg

Leikkasin saksilla kipsinauhasta erikokoisia paloja, kastelin nauhapalat yksitellen veteen ja silittelin sormin kumihanskat kädessä nauhan tasaiseksi ilmallon päälle. Nauhoja kannattaa laittaa hieman limittäin ja silitellä kunnolla märillä käsillä, jotta koristeesta tulee vahvempi. Kipsi kuivuu todella nopeasti ja kuivuttuaan rikoin ilmapallot sisältä ja lopputuloksena tuli kauniit koristekulhot!

diy%20kipsimuna.jpg

diy%20kipsimuna%202.jpg

Toiseen kulhoon laitoin narsissin, mutta tulee muistaa, että kukka vaatii suojakipon tai jonkinlaisen pussivirityksen, sillä kipsi ei toki kestä kastumista. Koristeeksi ostin vielä ruokakaupasta niininarua ja kauniita höyheniä. Koristemunat olen ostanut muutama vuosi sitten muistaakseni Stockalta.

diy%20kipsimuna%20p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4i

Pienellä vaivalla ja erittäin edullisesti syntyi siis nämä tämän vuoden ensimmäiset pääsiäiskoristeet!

2 kommenttia “DIY kipsimunankuoret pääsiäiskoristeeksi

    1. Kiitos Tiia! 🙂 ei muuta kuin kokeilemaan, nämä on todella helpot toteuttaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *