Terassikelit mielessä

Irinan terassipostauksesta inspiroituneena innoistuin minäkin kaivamaan viimevuotisia terassi- ja pihakuvia esille. Ja erittäin keväisen viikonlopun jälkeen onkin ihana uppoutua hetkeksi viime vuoden pihakuviin!

kes%C3%A4keitti%C3%B6%25203.jpg

kes%C3%A4keitti%C3%B6%25206.jpg

 Vaikka asumme tiheään asutulla alueella rivitalossa Espoossa, on meillä melko iso piha. Asumme kolmen asunnon rivitalon päädyssä ja pihaa on sekä talon takana, että sivulla. Meillä on talon takana noin 30m2 terassi ja lisäksi ihan mukavasti nurmikkoaluetta, josta löytyy pari omenapuuta, pari luumupuuta, kesäkeittiö grilleineen sekä muutama vuosi sitten laittamani lavakaulusistutuslaatikot. Tämän isompaa pihaa en oikeastaan kaipaisikaan vaan tässä on juuri sopivasti istutustilaa ja oleskelutilaa. Plussaa myös aidoista ja siitä että omalle pihalle näkee hyvin sisältä. Kesäisin takaovi on usein koko ajan auki ja lapset saavat touhuta terassillakin keskenään vaikka olisi sisällä vielä hommat kesken.

kes%C3%A4keitti%C3%B6%25202.jpg

IMG_2003.jpg

Vaikka naapurusto on tosiaan tiheään asuttua, on meidän piha kesäisin mukavan suojaisa. 80-luvulla rakennetussa ympäristössä puita on jätetty ihan mukavasti pihojen ympärille tuomaan yksityisyyttä.

terassi.jpg

Pihan toiminnallisuuksia miettiessä meille on ollut tärkeää, että omalla pihalla on mahdollisuus oleskeluun, lasten leikkeihin, ruokailuun ja vieraiden kestitsemiseen. Lavasohva on mukava löhöpaikka yhdelle tai kahdelle, lisäksi on kaksi taitettavalla selkänojalla olevaa lepotuolia, joissa saa tarpeen vaatiessa rennon asennon, mutta tuolit soveltuvat myös ruokapöydän ääreen.

Kesäisin on mukava pyytää vieraita, joten ruokapöydän ääreen tulee mahtua vähintään se kuusi, tarvittaessa kahdeksan henkeä ja lisäksi meillä on erikseen pieni lasten pöytä.

IMG_9260.jpg

IMG_2091.jpg

Viime vuonna toteutimme sekä lavasohvan että kesäkeittiön ja nämä olivatkin viime kesän hittijutut! Kesäkeittiö oli todella kovalla käytöllä ja niin on varmasti tänäkin vuonna.

IMG_9245.jpg

IMG_0608.jpg

Pikkasen kun kevät menee eteenpäin, pääsee laittamaan pihaa ja terassia kuntoon! Ja kyllä yleensä ollaan jo huhtikuussa avattu grillikausikin! Ihana ulkoelämäkausi on pian alkamaisillaan!

2 kommenttia “Terassikelit mielessä

  1. Teillä on vaan niin ihanan näköinen piha! Ja hei, jos kaipaatte koivupöllejä, niin tulkaa hakemaan multa noin mun. Ne voisi sopia teille sinne jonnekin. 🙂

    1. Kiitos Irina! 🙂 Voisi kyllä tosiaan sopia, mutta haluaisin ne itsekin johonkin kuivaan paikkaan ja valitettavasti suojaisaa paikkaa ei meilläkään ole pölleille tarjota… Toivottavasti pöllit löytävät vielä hyvän paikan jostain muualta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *