Alakertaa vuosien varrelta…

Meillä sisustus ei varmasti koskaan ole ns. valmis, aina aika ajoin nimittäin tulee halu uudistaa tai muuttaa jotain omassa kodissaan. Tietyt huonekalut meillä ovat olleet ja varmasti tulevat olemaankin vuosikausia, mutta muutoksia on toki tehty yhden jos toisen asian suhteen. Ruokapöydän tuolit vaihtuivat viime kesänä vanhoihin pinnatuoleihin, edelliseen kotiin ostettu tamminen senkki sai lähteä, kun toteutettiin pitkään mielessä ollut vitriinikaappi, sohva vaihdettiin yhdeksän vuoden jälkeen uuteen, vanha astiakaappi on saanut uuden värin ja lisäksi on muun muassa vaihdettu tauluhyllyt tauluihin ja järjestetty alakertaan työpiste palattuani takaisin hoitovapailta töihin. Toiset muutokset on tehty elämäntilanteen muuttuessa ja toiset taas puhtaasta vaihtelunhalusta.

Sohva ostettiin uutena, mutta muuten olemme saaneet, ostaneet käytettynä tai tuunanneet itse huonekaluja. Alakerta on siis muuttunut täällä kodissa asuessa hieman yli kolmessa vuodessa melko paljonkin. Keräsin kuvapareja muutoksista, näitä on kyllä hauska itsekin katsella!

ennen%20ja%20j%C3%A4lkeen%20sohva.jpg

ennen%20ja%20j%C3%A4lkeen%20sohvap%C3%B6

Sohva on paitsi vaihtunut myös vaihtanut totaalisesti paikkaa. Sohvapöytänä on tällä hetkellä vanha arkku ja nuo betonikantiset metallipöydät ovat sivupöytinä. Nyt kun näitä kuvia katsoo, täytyy varmaan kokeilla, miltä nuo metallipöydät näyttävät vaalean sohvan edessä! Betonipöydät ovat nimittäin edelleen todella mieluisat, toisen kantta tosin pitäisi hieman kunnostaa, sillä lapset (kyllä, syytän törkeästi vain ja ainoastaan lapsia!) ovat kolistelleet pöydän pintaa leluilla sen verran, että se on lähtenyt murenemaan.

ennen%20ja%20j%C3%A4lkeen%20ruokailutila

Ruokailutila on siis eri puolella alakertaa näissä kuvissa, lisäksi raskaat kangastuolit vaihtuivat pinnatuoleihin, joista tykkään ihan valtavasti! Vanhat kangastuolit löysivät nopeasti ostajan viime kesänä.

ennen%20ja%20j%C3%A4lkeen%20senkin%20til

Tämä tamminen senkki puolestaan ostettiin edelliseen asuntoomme ja saatiin se hyvään hintaan myytyä, kun päätimme tehdä vitriinikaapin. Vitriini olikin pitkään senkin tilalla nurkassa takaoven vieressä, mutta tällä hetkellä siinä paikassa sijaitsee minun työpisteeni.

Näistä kolmesta vimeisestä kuvasta puolestaan näkee hyvin alakerran muunneltavuuden. Vanha sohva on ollut kahdella tavalla ja lopulta vaihtoi paikkaa ruokailutilan kanssa. Nämä kolme kuvaa ovat siis samalta seinustalta.

ennen%20ja%20j%C3%A4lkeen%20takasein%C3%

Etenkin työpisteen järjestämisen myötä alakerrassa tuntuu tällä hetkellä olevan paljon enemmän tavaraa kuin aiemmin. Toki uusi sohva on myös paljon suurempi kuin edellinen. Nykyinen järjestys on kuitenkin mieluisin näistä kaikista ja tällä hetkellä alakerrassa tuntuu todella kodikkaalta. Jossain vaiheessa meillä olikin tosi vähän mitään koriste-esineitä tms esillä ja tyyli on tietyllä tapaa mennyt hieman runsaampaan suuntaan. Pääasia, että sen hetkinen tilanne tuntuu kotoisalta ja omalta!

Mukava välillä muistella, miltä omassa kodissa on aiemmin näyttänyt! Yllättävän nopeasti sitä unohtaakaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *