Olohuoneen valaistus

Valaistus on minusta yksi sisustamisen vaikeimmista asioista. Yleisvaloa pitää olla tarpeeksi, mutta tarvittaessa pitää saada himmennettyä tai vaihdettua tunnelmavalaistukseksi. Lisäksi tulee huomioida työpisteiden valaistukset ja lukuvalot.

valaistus.jpg

valaistus2.jpg

Me tehtiin alakerran toiselle seinustalle tänne muuttaessa koko seinän mittainen valolippa tai toisin sanoen kotelo, johon upotettiin valoja. Tämä on osoittautunut oikein hyväksi ratkaisuksi ja usein nämä valot ovat ainoastaan iltaisin päällä. Kattovalojen kanssa ne tuovat hyvää yleisvaloa, mutta isossa tilassa toimivat ikäänkuin tunnelmavalaistuksena ollessaan ainoana valonlähteenä.

valaistus3.jpg

Olohuoneen ja ruokailutilan vaihdettua paikkaa sekä tehtyäni alakertaan työpisteen, olen kaivannut tälle uudellevolohuoneen puolelle kuitenkin lisää valoa. Kattovalaisimeksi sohvapöydän yläpuolelle vaihdettiin yläkerrasta Yki Nummen Kartiot -valaisin. Se on minusta nätti lamppu ja pienestä koostaan huolimatta sopii olohuoneen kattovaloksi. Lisäksi kuitenkin kaivataan sohvalle lukuvaloa ja työpisteelle (joka siis sijoittuu kuvien ulkopuolella sohvan kulmaosan vasemmalle puolelle) työskentelyvaloa.

vaaleanpunaiista5.jpg

valaistus4.jpg

Olenkin pyöritellyt mielessäni vaihtoehtoina sekä seinälamppuja että lattiavalaisimia ja yrittänyt miettiä asiaa ennen kaikkea tarpeen, mutta toki myös sisustuksellisuuden kannalta.

Työpisteellä on toiminut hyvin Innoluxin kirkasvalolamppu, mutta sitä en viitsi koko päivää pitää päällä, joten jokin työvalo tarvitaan myös. Sohvannurkassa puolestaan on kiva lukea iltaisin lapsille, mutta myös itse lasten käytyä nukkumaan, joten siihen voisi sopia jokin kaunis jalkalamppu.

Kivojen, mutta kohtuuhintaisten valaisinten löytäminen onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty! Muutamia kauniita ja varteenotettavia vaihtoehtoja jalkalampuista keräsin alle.

AR_F2-tile.jpg

(Kuvat lainattu. Ylärivi: 1. 2. 3.  Alarivi: 1. 2. 3.)

Useita näistä saa myös mustana, mikä voisikin olla nyt ihan hyvä ratkaisu, kun sohva on sen verran vaalea. Musta lattiavalaisin voisi tuoda hyvää kontrastia vaaleaan kaappiin ja harmaaseen sohvaan. Sopisi samalla hyvin mustareunaisiin taulunkehyksiin.

Hankala valinta, kaikki näistä ovat kauniita ja kaiken lisäksi löytyisi vielä paljon muitakin kivoja vaihtoehtoja!

Kerro mielipiteesi, minkälaisen lattiavalaisimen sinä laittaisit tuonne sohvan nurkan taakse?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *