Minkälainen on persoonallinen koti?

Sisustuksen yhteydessä puhutaan usein persoonallisuudesta. Netistä ja sisustuslehdistä löytyy vinkkilistoja ”näin teet kodistasi persoonallisen”. Ihmetellään samaa kaavaa toistavia blogikoteja, sisustustrendejä ja sitä, miksi ”kaikilla” on nykyään jokin tietty huonekalu tai sisustustyyli.

IMG_4543-tile.jpg

Mutta mikä sitten on persoonallista sisustamista? Minusta ainakin näiden vinkkilistojen toteuttamisessa tai jonkun blogikodin kopioimisessa menee hyvin metsään, jos todella haluaa persoonallisen kodin.

Toisten ideoiden ja toteutusten kopioiminen ei toki välttämättä ole persoonatonta, harva keksii pyörää uudestaan, vaan lähes kaikki ratkaisut on tietysti jo jollain tasolla nähtyjä. Ratkaisevaa mielestäni on, miten sen toteuttaa omassa kodissaan suhteessa muuhun sisustukseen. Vähän hassua tietysti on, jos kopioi toisen kodista kaiken omaansa, kärjistetysti voisi jopa sanoa, että haaveillaan elävänsä toisen elämää… Minusta persoonallista sisustusta ei myöskään saa aikaiseksi kävelemällä kauppaan ja ostamalla kaikki uutena kerralla.

persoonallinen%20sisustus.jpg

Puhutaan siitä kerroksellisuudesta. Ehkä jo hieman persoonaton termi, mutta minusta juuri sillä kerroksellisuudella tuodaan sitä persoonallisuutta sisustukseen. Persoonallisuutta syntyy minusta myös itse tuunaamalla. Persoonallisuus voi olla tietyn tyylisuunnan noudattamista tai sekoitus eri tyylejä, kokomustaa, kokovalkoista tai värien iloinen kirjo. Tärkeää on, että sen tekee omalla tavallaan, ei täysin kopioimalla. Vanhoissa tai itsetehdyissä huonekaluissa kuitenkin korostuu se yksilöllisyys, onhan usein kuitenkin kyse uniikeista tai vähintäänkin harvinaisemmista huonekaluista.

makuuhuone-tile.jpg

Koenko sitten, että meillä on persoollinen koti? Tavallaan kyllä.

Meillä on paljon itsetehtyjä ja perittyjä huonekaluja yhdistettyjä moderniin ja kaupasta ostettuun. Toki nämä kaikki itsetehdytkin jutut ovat ”vanhoja keksintöjä” ja ideat niihin olen saanut usein jostain muualta, mutta ne on kaikki toteutettu meidän näköisesti meidän tarpeisiin. Minä saan inspiraatiota meidän kodin sisustamiseen toki muiden blogeista, Pinterestistä ja sisustuslehdistä, joista sitten usein muokataan omia, joskus villejäkin ajatuksia vastaava ratkaisu.

diy%2520storage%2520bed%2520for%2520kids

Persoonallisessa kodissa mielestäni tärkeää on kuunnella itseään, mistä itse pitää, ei miettiä, mistä joku muu pitää tai mitä muilla on. Persoonallinen koti ei synny hetkessä, vaan vuosien saatossa, elämän jälkien mukana.

Mikä sinun mielestäsi tekee kodista persoonallisen?

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *