Amerikkalaiset pannukakut

Olen viime aikoina ollut innokas ruoanlaittaja ja kokeillut kaikkia uusia ja todella hyviksikin osoittautuneita reseptejä. Etenkin viikonloppuisin on mukava panostaa vähän enemmän ja mielellään tekee ruokia, jotka vaativat hieman enemmän aikaa ja vaivaa. Jo pelkästään viikonloppuaamun aloittaminen jollain muulla kuin kaurapuurolla, tuntuu välillä luksukselta.

american%20style%20pannukakut.jpg

Viime sunnuntaina vietettiin kiireetöntä aamupäivää kotosalla ja päätettiin kokeilla perjantaina ostamaani lettupannua. Blinejä varten tuon oikeastaan ostin, mutta täytyyhän nyt yhdet amerikkalaiset pannukakut uudella pannulla kokeilla!

Koska itse pyrin syömään vehnättömästi, tehtiin nämäkin pannukakut gluteenittomista kaurajauhoista ja toimi muuten todella hyvin!

Näihin gluteenittomiin amerikkalaisiin pannukakkuihin tarvitset:

3 kananmunaa

3 tl sokeria

5 dl gluteenittomia kaurajauhoja

3tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

n. 2,5 dl maitoa

2dl rasvatonta maitorahkaa

0,5dl öljyä

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa, öljyä ja rahkaa. Sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi. Lämmitä pannu kuumaksi, mutta pienennä noin puoleen, jotta pannukakut kypsyvät pinnan palamatta.

Tarjoile pannukakut esimerkiksi marjojen, kermavaahdon ja hunajan kanssa!

american%20style%20pannukakut%202.jpg

american%20style%20pannukakut%203.jpg

Herkullista ja kiireetöntä viikonloppua!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *