Mustavalkoisia DIY-julisteita ja valaistusmuutoksia

Kun pieni lumipallo lähtee pyörimään, se jatkaa kasvamistaan aina vain isommaksi. Nämä ketjureaktiot tai lumipalloefektit ovat meidän sisustuksessa tuttuja juttuja! Kun jossain aloittaa muutosta, aiheuttaa se muutosta muuallekin. Tosin tämä johtuu siitä, että meillä harvemmin vain ostetaan uutta ja heitetään vanhaa uuden tilalta pois. Sen sijaan meillä muuttuu ehkä kohtalaisen usein järjestys, huonekalut vaihtavat paikkaa ja tosin viimeaikoina myös tilanjako ja tilan tarve on hieman muuttunut, mikä aiheutti esimerkiksi tarpeen muodostaa työpiste itselleni. Meillä on paljon rakkaita huonekaluja ja tavaroita, joita en edes vaihtaisi pois mistään hinnasta, niinpä vaihtelunhalua on hyvä tyydyttää tavaroiden paikkoja vaihtelemalla tai piensisustuksella.

pallomaljakko3.jpg

Nyt kun se lumipallo pyörähti ja olohuoneeseen on tulossa paitsi uusi sohva, mutta myös järjestys vaihtui, muodostui ruokapöydän takaseinälle iso paljas alue. Makustelin asiaa hetken ja todettiin kyllä lopulta miehen kanssa yhteistuumin, että näin se on liian paljas.

Pohdittiin aluksi peiliä. Varastosta löytyisi vielä vanhoja ikkunanpokiakin, josko sellaiseen olisi teettänyt peilit, mutta päädyttiin kuitenkin hyödyntämään omia tuhansien kappaleiden valokuvavarastoja ja laitettiin viikonloppuna tilaukseen neljä 40x40cm kokoista mustavalkoista julistetta.

IMG_4718.jpg

IMG_7168-tile.jpg

Valittiin tällaisia maisemakuvia ja toivottavasti ne näyttävät seinällä yhtä upeilta kuin mielikuvissa! Suunnittelin hakevani julisteille vielä 50×50 kokoiset kehykset, jotta reunoille jää pienet paspartuurit.

IMG_4705.jpg

Toinen lähitulevaisuuden sisustussuunnitelma koskee alakerran valaistusta. Alla olevat kuvat ovat jo vanhoja, mutta näistä hahmottaa nuo valaisinten paikat suhteessa muuhun sisustukseen. Näistä alla olevista kuvista poiketen siis tuo iso valkoinen by Rydénsin Captain -valaisin on jo siirretty ruokapöydän päälle. Valaisin onkin minusta todella kaunis ja se ei siis todellakaan ole menossa vaihtoon. Lampussa on kaunis valo ja valaisimen sisäpinta on hopeinen, mikä tekee siitä entistä kauniimman. Mutta tuo ”ketsuppipurkki” taas… Sitähän olemme suunnitelleet vaihtavamme jo edellisessä kodissa, mutta emme ole osanneet päättää, minkälaiseen vaihtaisimme. Valaisimien valinta onkin todella haastavaa!

IMG_4615.jpg

IMG_4610.jpg

Yleisvaloa tähän olohuoneen puolelle kyllä tarvitaan, mutta toisaalta haluan, että se on muutettavissa tunnelmavalaistukseksi ja kattolampun lisäksi jokin jalkalamppu voisi olla hankintalistalla. Toisaalta tänne olohuoneen puolelle voisi tehdä myös samanlaisen valolistan kattoon kuin tuolla ruokailutilan puolella on. Nuo ruokailutilan valot ovatkin usein iltaisin ainut meillä päällä oleva valonlähde.

IMG_4613.jpg

Olemme useampana iltana katselleet netistä kattovalaisimia ja vaikuttaa kyllä siltä, että tässäkin ryhdytään itse sekä suunnittelijoiksi että toteuttajiksi. Jonkilaista DIY-valaisinta siis on todennäköisesti luvassa olohuoneen puolelle! Toivottavasti tällä viikolla saadaan se uusi sohva, niin on helpompi suunnitella valaistusta sen ympärille! Can’t wait!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *