Pallomaljakko

Itsensä palkitseminen erinäisistä suorituksista erinäisillä tavoilla taitaa olla jokaiselle tuttua. Millä jokainen itseään palkitsee, onkin sitten jokaisen henkilökohtainen asia. Myönnän, että paha tapani oli yhdessä vaiheessa palkita itseäni, naisille ehkä etenkin hyvin tuttuun tapaan herkuilla. Nyt pikkuhiljaa tuntuu, että tästä pahasta tavasta olisi pääsemässä jopa kokonaan eroon. Sovimme miehen kanssa joulun jälkeen karkki- ja suklaalakosta uhkasakon nimissä. Ken karkkiin repsahtaa, maksakoon toiselle 100€ käteisenä. Yhteiset rahathan meidän taloudessa on, mutta silti on kynnys joutua käydä pankkiautomaatilla ja ojentaa toiselle satanen ihan vain, koska teki mieli namia…

pallomaljakko.jpg

Nyt on hieman yli kuukausi vierähtänyt enkä ole suuhuni karkkia tai suklaata laittanut. Herkut ei ole kokonaan kiellettyjä, mutta tavoitteena tosiaan olikin, että pääsee eroon sellaisesta turhanpäiväisestä suklaapatukan nälkään syömisestä tai välipalan korvaamisesta Snickersillä. Kauppareissulta ei myöskään tosiaan tarvitse ostaa sitä pikkupatukkaa automatkan ajaksi! Idea on, että jotain jälkiruokaa tai kahvipullaa voi silloin tällöin ottaa, mutta tavoitteena on ollut pahoista, toistuvista tavoista eroon pääseminen.

pallomaljakko2.jpg

Viime sunnuntaina ylityöviikonlopun jälkeen palkitsin kuitenkin itseäni. Pitkän viikon päätteeksi kurvasin Stockalle tuhlaamaan töistä erään pienen palkitsemisen johdosta jo vime vuonna saamaani lahjakorttia. Paitsi, että ostin niitä aivan ihania Hobstar kristallilaseja, ostin tämän kuvissa näkyvän harmaan pallomaljakon.

Pallomaljakot ovat jo pitkään ollut trendikkäitä ja suosittuja ja nyt meillekin päätyi yksi sellainen!

pallomaljakko3.jpg

Nyt maljakko on tulppaaneineen ruokapöydällä, mutta tykkään pitää kukkamaljakoita myös sohvapöydällä tai matalalla sivupöydällä ikkunan alla. Ja koska kodista löytyy kolme paria pieniä vauhdikkaita jalkoja, en uskalla mitään kovin arvokasta ostaa, jos vaarana on, että kukkia käydään liian voimakkaasti nuuskuttelemassa tai leikin tiimellyksessä siihen törmätään ja se tipahtaa lattaille.

Meillä ei varmaan koskaan ole ollut ns. pikkulapsiystävällinen koti, eikä sisustuksesta ole karsittu tavaroita lasten takia, vaan nämä ”äidin sisustusjutut” ovat kyllä saaneet olla esillä pikkuisista huolimatta. Toki joskus on käyty tonkimassa kukkaruukun multaa tai olen yllättänyt jonkun kynttiläkippo kädessä, mutta hyvin pian ovat oppineet, mihin saa koskea ja mihin ei.

Kuitenkin, koska vauhtia meidän kodissa riittää, päädyin oman mielenrauhan vuoksi tällaiseen edulliseen Casan lasimaljakkoon. Näitä olisi ollut myös kirkkaina, mutta jotenkin tämä harmaa puhutteli itseäni enemmän.

pallomaljakko4.jpg

pallomaljakko5.jpg

Maljakko on erityisen kaunis tulppaaneille ja olikin oikein hyvä palkinto itselleni!

Näiden kukkaiskuvien myötä toivottelen ihanaa viikonloppua! Viikonloppu tuleekin todella tarpeeseen, luvassa jumppaa, yhdessäoloa sekä erään pikkuherran viisivuotispäivät!

2 kommenttia “Pallomaljakko

  1. Kauniita kuvia ja niin ihastuttava maljakko! Tästäpä sainkin idean käyttää vastaavan näköistä lasipalloa maljakkona. Ilmeisesti se on tarkoitettu kynttilälle kun siinä on sellainen lasinen lisäosa, johon kynttilän voi laittaa mutta sopiihan se toki maljakoksikin. Me on saatu se lahjaksi, joskus ja oon käyttänyt vaan kynttiläastiana.<br />
    <br />
    Kivaa viikonloppua teille!

    1. Kiitos Anniina! 🙂 Kiva, että inspiroiduit! Lasiset kynttiläkipot ovat hyviä, niissä uskaltaa polttaa kynttilöitä, mutta sopivat tosiaan usein myös maljakoiksi. Näihin maljakoiksi tarkoitettuihin kun ei aina uskalla sitä kynttilää laittaa palamaan. Monikäyttöisyydestä plussaa ehdottomasti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *