Hyvää kaksostenpäivää!

Heippa, tiesittekö, että tänään vietetään valtakunnallista kaksosten päivää?

Meidän perheestä löytyy nuo maaliskuussa kolme vuotta täyttävät kaksoset/tytöt/tehokaksikko/double trouble/tuplat – maailman rakkaimmat E&I, jotka laittoivat tämän perheen pasmat sekaisin jo ihan siitä ensimmäisestä ultrasta, jossa kätilö iloisesti ilmoitti, että täällä onkin kaksoset, joten päivän viettäminen on meille hyvinkin lähellä sydäntä.

IMG_0353.jpg

IMG_0361.jpg

Itse henkilökohtaisesti koen, että kaksosten saaminen on suunnaton etuoikeus ja oikein ylpeänä ja mielellään kerronkin, että minulla on kolme lasta; esikoispoika ja kaksostytöt. Vaikka kolme lasta alle kahteen vuoteen on välillä vienyt ihan äärirajoille, en vaihtaisi hetkeäkään. (No, ehkä ihan välillä voisin vaihtaa näitä uhmakohtauksia pois päivistämme…) Ennenkaikkea kuitenkin koen, että viimeiset vuodet ovat kovettaneet, kasvattaneet, opettaneet ja antaneet myös itselleni äitinä ja naisena äärettömän paljon. Kaksi ei todellakaan mene siinä missä yksi meni, vaan se tuo paljon huomioon otettavia asioita arkeen, mutta kyllä se monikkous ehdottomasti antaa vähintään yhtä paljon kuin se ottaa.

Meillä lapsilla on siis melko pieni ikäero, esikoinen oli alle kaksivuotias tyttöjen syntyessä. Heillä kaikilla kolmellakin on paljon yhteisiä leikkejä ja ovat selkeästi läheisiä ja tärkeitä toisilleen, mutta kyllä tytöistä huomaa sen erityisen läheisyyden. He pitävät selkeästi toistensa puolia, ovat reiluja ja toisen huomioonottavia. Päiväkodissa he leikkivät paljon muiden lasten kanssa, eivät siis juuri ollenkaan keskenään, mutta kyllä heistä huomaa, että sisko on todella tärkeä tuki ja turva. Toki he myös tappelevat, mutta ehkäpä se onkin niin, että mitä läheisempi, niin sitä helpommin sitä voikin ottaa yhteen ja näyttää aidot tunteensa.

IMG_3947.jpg

Vuosi sitten näihin aikoihin bongasin tämän ihanan runon, jonka haluan jakaa kanssanne. Valitettavasti minulla ei kuitenkaan ole ylhäällä tämän kirjoittajaa. 

”So many good things come in pairs,
Like ears and socks and panda bears.
But best of all are sets of twins,
with extra laughter, double grins.
There’s so much fun in having two
with twice as many points of view.
So much alike, forever linked,
and yet they’re also quite distinct.
They share a birthday and a name,
But moods and tempers aren’t the same.
Although at times they may dispute,
their loyalty is absolute.
From days of youth till life is done,
it’s one for both and both for one.
We’re all quite novel and precise,
But special folks God made twice.”

tyt%C3%B6t.jpg

Oikein hyvää kaksostenpäivää kaikille kaksosille ja monikkoperheille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *