Maalausprojektin vaiheita

Olen saanut vanhan astiakaapin maalausprojektin käynnistettyä, mutta harmillisesti yksi purkki maalia ei riittänyt ja jouduin tilaamaan uuden. Olin kuullut, että kalkkimaali on todella riittoisaa ja koska ostin myös primerin, oli toiveikkaasti ajatellut, että yksi purkki riittäisi. Kaappi on kuitenkin alkuperäisesti niin tumma, että tumma väri kuultaa omaan silmään liikaa kahden maalikerroksen ja primerin alta, joten joudun kyllä maalaamaan koko kaapín vielä kertaalleen. Toisaalta yksi purkki ei kyllä riittänyt edes kahteen täyteen kerrokseen, yksi laatikon etuosa, ja jalat on vielä kokonaan maalaamatta ja osassa kohdista on vasta se yksi kerros.

IMG_4282.jpg

IMG_4289.jpg

Nupeille en tehnyt vielä mitään, jäin nimittäin miettimään pitäisikö vetonupit uusia kokonaan vai maalaanko vanhat nupit valkoisiksi myös. Mies oli vanhojen nuppien maalaamisen kannalla, mutta minä aloin jo haaveilemaan uusista posliinisista nupeista.

Tässä muutama kaunis vaihtoehto.

K3101-t-tile.jpg

Nämä kaikki nupit TÄÄLTÄ.

Vaikka maalausprojekti on vielä kesken, nyt jo kuitenkin näkee, että kaapista tulee todella kaunis valkoisena ja olen tyytväinen, että projektiin ryhdyin! Kaappi näyttää keveämmältä, eikä hyppää niin silmille, kuin tummana.

IMG_4287.jpg

Mitä mieltä sinä olet nuppien suhteen? Maalatako vanhat valkoiseksi vai ostaako uudet posliiniset?

4 kommenttia “Maalausprojektin vaiheita

 1. Mä ehkä alkuun maalaisin vanhat nupit. Kivan keveän näköinen siitä tuli eikä lainkaan liian maalaisromanttinen, kuten monesti pelkään valkoisella maaleilla maalatuista kalusteista tulevan. 🙂

  1. Juu, ei minustakaan yhtään liian maalaisromanttinen! Ja luulen, että itsekin kallistun tuohon vanhojen nuppien maalaamiseen… 🙂

 2. Onnistunut muutos, ehdottomasti! 🙂 Itse vierastan pyöreitä vetimiä, joten luultavasti paikkaisin ruuvireiät ja mallaisin kahva -vetimiä kaappiin:)<br />
  <br />
  Hyvät viikonloput! 🙂

  1. Kiitos Heidi! Mulla ei kyllä ole mitään ongelmaa pyöreiden nuppien suhteen! 🙂 luulen, että kuitenkin pitäydyn vanhoissa nupeissa.<br />
   <br />
   Kivaa viikonloppua teillekin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *