Alakerran tilanjako uusiksi!

Jo ennen kuin uusi sohva saapuu, päätin venkslata alakerran järjestystä uudestaan.

Alunperin olin ajatellut, että uusi kulmasohva tulee samalle paikalle kuin nykyinen ja joudun hyväksymään sen, että kulmaosa tulee peittämään hieman meidän alakerran isointa ikkunaa. Eräänä päivänä istuessani alakerrassa sain kuitenkin täydellisen ahaa-elämyksen. Sen jälkeen pyörittelin asiaa muutaman päivän mielessäni, kunnes oli pakko kokeilla, miltä muutos näyttäisi todellisuudessa. Vaikka sisustusjutut ovat kovasti mieleeni, tuntuu välillä, että hahmotuskyky kokonaisuuden suhteen horjuu, ennen kuin vähän mallailee ja näkee asiat suunnitelluilla paikoilla, etenkin tällaisen ison tilan suhteen.

IMG_4183.jpg

IMG_4145.jpg

Meidän alakerta on aikalailla yhtä isoa tilaa ja sen hyvänä puolena ehdottomasti on muunneltavuus. Järjestys meillä onkin vaihtunut muutamaan otteeseen, mutta nyt kokeiltu järjestys on ensimmäistä kertaa. Vaihdoimme siis periaatteessa isossa tilassa ruokailutilan ja olohuoneen paikkoja. Ruokapöytä saatiin lähemmäksi keittiötä, tila tuntuu isommalta, näkymät sohvalta on kivemmat ja vitriinikaapin eteen muodostui kiva lukupaikka (tähän itseasiassa saadaan viikonloppuna toinen samanlainen nojatuoli toisen pariksi, siitä lisää myöhemmin!). Lisäksi keittiöstä katsottaessa ruokailutilan puoli näyttää todella tilavalta, valoisalta ja tyylikkäältä.

Ainut miinus tässä on valaisinpisteiden paikat. Kattolamput ovat tällä hetkellä todella hassuissa paikoissa, mutta näille ei aiota tehdä muutoksia ennen uuden sohvan saapumista. Ajateltiin makustella uutta järjestystä rauhassa ja vielä odottaa uutta sohvaa, ennen lopullisen päätöksen tekemistä alakerran järjestyksestä.

IMG_4174.jpg

IMG_4164.jpg

Päätin myös nostaa tämän ihanan vanhan arkun sohvapöydäksi, aiemmin se on ollut vain sivussa koristeena.

IMG_4172.jpg

Koska kuvat ovat nyt melko yksityiskohtaisella tasolla ja lähinnä ruokailutilan puolesta, tein havainnekuvaksi ennen ja jälkeen pohjapiirrokset. Piirsin näihin nyt nuo isoimmat huonekalut, eli sivupöydät ja nojatuoli esimerkiksi puuttuu piirroksista. Näistä kuitenkin näkee huonekalujen asettelun paremmin.

Alakerran tilanjako ennen:

80249763%25255B1%25255D.jpg

Tilanjako nyt:

80249763%25255B1%25255D.jpg

TV-taso meillä on ollut tehtynä kolmesta Ikean Bestå-kaapista, ja nyt muutoksen myötä lyhennettiin se kahdeksi kaapiksi, jotta se mahtui tuohon takapihan oven ja ison ikkunan väliin peittämättä yhtään isoa ikkunaa.

Uusi järjestys tuntuu tosi loogiselta ja mittailujen perusteella uusi kulmasohva istuu tuohon erittäin hyvin! Kulmaosa sohvassa on edestä katsottuna vasemmalla, eli kulmaosa sijoittuu pohjakuvassa vasemman puoleista seinää vasten. Vielä ainakin sen kolme viikkoa joutuu odottelemaan, mutta sitten nähdään tämä järjestys käytännössä paremmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *