Projekti astiakaappi etenee

Vanhan astiakaapin maalausprojekti on edennyt sen verran, että maalit on ostettu! Jippii, enää siis se varsinainen maalausprojekti edessä!

Päätin kokeilla sisustajien keskuudessa suosituksi noussutta kalkkimaalia ja tilasin nämä maalit netistä. Kalkkimaalia kehutaan helpoksi, nopeaksi ja vaivattomaksi. Lisäksi maali on vesiohenteista ja ympäristöystävällistä. Maalin luvataan tarttuvan lähes kaikille pinnoille ilman esikäsittelyä, se sopii hyvin huonekaluihin ja pinnasta tulee matta. Kovassa käytössä olevat pinnat, kuten ruokapöydät kuitenkin suositellaan lakattavaksi maalauksen jälkeen. Minä tilasin varmuudeksi primerin, koska vanha astiakaappi on kuitenkin melko tumma, mutta lakkapintaa en ajatellut kaappiin laittaa, sillä kovaan ”kulutukseen” kaappi ei joudu. Jospa primerilla säästyisi vaikka yhden ylimääräisen maalikerroksen sivelemiseltä ja pinnasta tulisi kauniimpi.

IMG_4108.jpg

Sävyksi kaappiin valitsin valkoisen maalin nimeltä Natural White, toivottavasti ei ole liian kellertävä!

Vanhan kaapin valkoiseksi maalaaminen jakaa varmasti voimakkaasti mielipiteitä, mutta katseltuani kaappia ja pohdittuani maalausasiaa kolmisen vuotta, olen päättänyt sen valkoiseksi maalata. Mies on samaa mieltä ja uskon, että valkoisena kaappi miellyttää meitä enemmän ja sopii paremmin sisustukseen.

Kaappi on meillä jotenkin pimeimmässä nurkassa koko asunnossa, joten hyviä kuvia tummasta kaapista on todella vaikea saada. Kaappi ei ole tainnut täällä blogissakaan kovin paljoa näkyä (ehkäpä juuri siksi, että se ei omaa silmää tuon värisenä niin miellytä), tämä alla oleva kuva on jo vanha ja tässä on vieläpä nuo meidän vanhat harmaat ruokapöydän tuolitkin!

IMG_8579.jpg

Päivät ja viikot on tällä hetkellä hyvin hektisiä, tekemistä riittäisi kaikilla elämän osa-alueilla enemmän kuin vuorokaudessa on tunteja ja tammikuun viikonloputkin on aika lailla täynnä ohjelmaa, joten katsotaan missä vaiheessa projektiin ehtii ryhtyä. Mutta kun sopiva päivä maalailuille liikenee, on ainakin tarvkkeet valmiina. Siitä on jo hyvä lähteä!

Kertokaahan kokemuksia, olette maalanneet kalkkimaalilla ja mitä olette tykänneet lopputuloksesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *