Jää hyvästi tukkoinen ja turvonnut olo

Uusi vuosi ja uudet haasteet. Alkaneen uuden vuoden kunniaksi on kiva vähän miettiä, mitä toivoisi omassa elämässään muuttavan, miten voisi paremmin ja millä keinoin voisi vaikka vähän haastaa itseään. Viime viikolla kirjoitin vuoden alussa aloittamastani vaateostolakosta ja otetaanpa nyt puheeksi se toinenkin vuoden alussa ”lupaamani” asia. 

Kuten monella muullakin, tämän vuoden tärkein tavoite minulla on saavuttaa kokonaisvaltainen hyvä olo. Se tarkoittaa lisää liikuntaa ja lisää parempia valintoja, ennenkaikkea ruokailujen suhteen. Ja toivottavasti vuoden 2016 aikana kerättyjen muutamien kilojen karistamista!

perjantai%202016.jpg

Kun tytöt olivat 5kk, päätin, että nyt saa riittää ja raskauskilojen on lähdettävä. Aloitin tuolloin syksyllä 2014 Superdieetin ja pudotin vyötärölle roikkumaan jääneet raskauskilot, pääsin takaisin raskautta edeltäviin mittoihin ja painokin oli vähemmän kuin jopa ennen esikoisen raskautta. Aloitettuani opiskelut ylemmässä amk:ssa syksyllä 2015, jätin ajanpuutteen vuoksi salikortin hyllylle ja päätin keskittyä kotiäitiyden lisäksi täysillä opiskeluihin. Jumppaamisen radikaali vähentyminen näkyi sitten viime vuonna muutamana takaisin hiipineenä kilona ja lihaksen vähenemisenä. Lisäksi nyt syksyllä alkaneet työt ja sen myötä kahdeksan tunnin paikallaan olo työpäivien aikana keräsi nestettä ja paino nousi hieman lisää.

Loppusyksystä palasinkin salille ja voi, että on tuntunut taas hyvältä päästä jumppaamaan! Nyt alkuvuonna otetaankin kunnon boosti jumppaamiseen ja sen mukana tuomaan hyvään oloon. Lisäksi ruokavalio on nyt laitettu taas kuosiin ja tehdään puhtaampia ja parempia valintoja! Paljon kasviksia, proteiinia ja vettä ja paljon paljon vähemmän hiilareita, sokeria ja rasvaa! Tavoitteena saada lisää lihasta ja kiinteytyä sekä ennenkaikkea sanoa hyvästit sille turvonneelle ololle, mitä huonot ruokavalinnat itselleni aiheuttavat.

perjantai%2016092016.jpg

Karkit ja suklaat päätimme miehen kanssa laittaa kokonaan pannaan uhkasakon nimissä. Ken karkkiin tai suklaaseen repsahtaa, se maksakoon! Repsahduksesta sovittiin 100€ sakko, joten ihan hevillä ei karkkia kannata suuhunsa laittaa! 😉 Sovimme, että esimerkiksi synttäreillä tai muilla kutsuilla kakkupala tms on sallittua, mutta karkit ja suklaat, ne on täysin pannassa. Päättymispäivää tälle karkkilakolle ei sovittu, toivottavasti niitä ei kohta tekisi mieli ollenkaan ja pääsisi vaikka lopullisesti karkeista eroon! On opittava, että herkutellakin voi tekemällä niitä parempia valintoja, ihminen ei oikeasti tarvitse karkkia elääkseen!

Minä muutin ruokailujani takaisin terveellisemmiksi heti tapaninpäivän jälkeen ja jo parissa vikossa olo on kohentunut huomattavasti. Housun nappi ei purista, olo on virkeämpi ja iho kirkkaampi. Ihan hyvillä mielin sai taas nousta uuteen arkiviikkoon. Hyvä olo ja paremmat valinnat auttavat jaksamaan kiireisessä arjessa.

Kohti terveellisiä valintoja ja parempaa oloa! Energistä uutta viikkoa!

Paula / Viisikko - -

4 kommenttia “Jää hyvästi tukkoinen ja turvonnut olo

  1. Kuulostaa hyvälle! Joulun pyhien jälkeen keho kyllä aina huutaa terveellisempää ruokaa 🙂

  2. Mitä herkullista smoothieta olet tehnyt? Meillä on mustikoita aina pakkasessa. Usein tulee puuroon niitä laitettua ja smoothieen. Minä tilasin tuon Karita Tykän Sokeriton kirjan, aion siitä katsoa jotain ohjeita, kun oikein tekee hyvää mieli.

    1. Nämä ovat jo vanhoja kuvia, joten en tarkkaan muista, mitä näissä on ollut. Luultavasti banaania, mustikoita, pinaattia, nokkosjauhetta, rahkaa ja vettä. 🙂 Meiltä löytyy myös paljon mustikoita pakkasesta, niitä tulee itse poimittua mökiltä ja kun omat loppuu, saamme usein lisää äidiltäni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *