Puuvillan oksa ja joulusta riisuttu koti

Joulun jälkeen on ihana karsia tavaroita juhlakauden jäljiltä piiloon ja nauttia väljyydestä, siisteydestä. Minä riisuin joulun meiltä pois uudenvuodenpäivänä. Jotenkin uusi vuosi tarkoittaa uutta alkua ja vaikka moni pitää esimerkiksi joulukuusta loppiaiseen tai jopa nuutinpäivään asti, en minä pysty enää uuden vuoden alkaessa viettää joulua. Minä vietän joulua sitä odottamalla sekä varsinaiset joulunpyhät aatosta tapaniin, sen jälkeen minun jouluni on juhlittu. Vuosi aloitetaan puhtaalta pöydältä ja joulu siirty laatikoihin odottamaan seuraavaa joulua.

Joulun jälkeen on tullut muutenkin hieman karsittua esillä olevia tavaroita, siivottua ja järjesteltyä kaappeja sekä kerättyä kierrätykseen lasten tarpeettomia tavaroita. Tänään puolestaan olen pitänyt siivouspäivää, petivaatteet heitin pihalle tuulettumaan ja imuri on laulanut koko aamupäivän. Meillä siis arki alkoi tällä viikolla hyvinkin lyhyellä viikolla, sillä lasten päiväkodissa on tänään suunnittelupäivä, jonka vuoksi vietämme tänään poikkeuksellisesti vapaapäivää kotosalla. Aamun -18 astetta teki hyvinkin selväksi, että vuorossa tosiaan on siivouspäivä ja ulkoilut jäävät meidän osalta tältä päivältä!

puuvillanoksa%202.jpg

puuvillanoksa%207.jpg

Siivottuun ja joulukoristeista karsittuun kotiin sopisi kaunis leikkokukkakimppu ja tulppaaneja olenkin kovasti kytännyt kauppareissuilla, mutta perus marketeissa on ollut melkoisen vaisun näköisiä ja pieniä tulppaaneja tänä vuonna. Jo ennen joulua katselin kuitenkin Ison Omenan kukkakaupassa kauniita puuvillanoksia, mutta en viitsinyt sellaista kaikkien joulukoristeiden keskelle ostaa. Nyt päätin sellaisen kuitenkin käydä hakemassa ja on se vaan kaunis. Jotenkin herkkä ja pehmeä, mutta silti samaan aikaan karun näköinen. Niin kaunis. Tällaista meillä ei ole koskaan ollutkaan ja mikäli ensi-ihastukseen on uskominen, tulee tämä viihtymään meillä pitkään.

puuvillanoksa%204.jpg

puuvillanoksa6.jpg

Myös vitriinikaapin sisältöä olen siivonnut ja ilme hieman keveni, kun siirsin viinilasit ylähyllylle. Vielä pitäisi käydä nuo kaikki paperit läpi, jos saisi hieman karsittua tuota mappien määrää…

puuvillanoksa5.jpg

puuvillanoksa.jpg

puuvillanoksa8.jpg

Lasten vielä nukkuessa päiväunia ja kodissa vallitessa ihana rauha, taidan jo alkaa valmistautumaan iltaan. Suuntaan lapsuudenystäväni kanssa juhlistamaan hieman myöhässä meidän kummankin synttäreitä. Ikäeroa meillä on huimat 10 päivää ja tunnettu ollaan likimain synnytyslaitokselta asti! Varmasti kiva ilta luvassa!

puuvillanoksa%203.jpg

Leppoisaa loppiaista ja hyvää viikonloppua!

Paula / Viisikko - -

2 kommenttia “Puuvillan oksa ja joulusta riisuttu koti

  1. Tuo on kyllä kaunis!<br />
    Mä olen poikkeuksellisesti löytänyt itseni katselemasta tekokukkia, siis niitä silkkileikkokukkia vai mitä ovatkaan 😀

    1. Kiitos! Silkkileikkokukistakin voi tänä päivänä löytyä aidon näköisiä ja kauniita yksilöitä, eikä vain sellaisia värikkäitä mummolatyyliä muistuttavia! 😉 Teillä on niin kaunis koti, ja hyvin voisi sopia jokin hillitty silkkikukka-asetelma! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *