Pojan huoneessa

Huomenta ja mahtavaa uutta viikkoa ja ennenkaikkea hyvää uutta vuotta! Joulun lomailuista ja uuden vuoden juhlinnoista on selvitty ja silmätkin on saatu ensimmäisenä arkiaamuna auki, joten voiton puolella selvästi ollaan!

Aloitetaan tämä blogivuosi kurkkaamalla meidän neljä ja puolivuotiaan esikoispojan huoneeseen! Pojan huoneeseen liittyen liittyen jaoin jo aiemmin joulukuussa Pinterestistä kerättyjä ideakuvia ja pieni sneek peek huoneesta on jo myös nähty!

pojan%20huone.jpg

Huoneen uudistaminen lähti liikkeelle siirrettyäni pojalta pois työpöydän, jotta pystyn tekemään töitä etänä alakerrassa. Poika nimittäin ehdottomasti halusi itselleen työpöydän, hän tykkää rakentaa pikkulegoja pöydän ääressä. Uusi pöytä oli siis hankittava ja samalla aloin haaveilemaan hieman suuremmastakin uudistuksesta. Vanha retroautotapetti oli jo jonkin aikaa tuntunut liian tunkkaiselta makuuni ja päätin, että se saisi ainakin lähteä, lisäksi huoneeseen kaivattiin työpöydän lisäksi lisää säilytystilaa.

Harkitsin ja suunnittelin kaikkea mahdollista puoliparvesta diy-sänkyyn ja hetki jos toinen on syksyn mittaan tullut vietettyä Pinterestissä hakiessa ideoita ihan laidasta laitaan. Maailmankartta oli kuitenkin jo pitkään ollut mielessä sisustuselementtinä pojan huoneessa. Alun perin oli suunnitellut mustaa maailmankartta sisustustarraa, mutta pojan saatua jo kesällä tuon vanhan Valittujen Palojen maailmankartan isomummiltaan, oli selvää, että se huoneeseen laitetaan. Kartta on sopivan iso ja värillisenä sopii kuitenkin kivasti valkoista taustaa vasten. Ja muutenhan huone melko väritön onkin!

pojan%20huone7.jpg

Pöytiäkin katselin kaupoista valmiina, mutta tähän diy-maailmaan hurahtaneena, ei oikein mikään tuntunut mieluisalta tai sitten ainakaan hintaan nähden millään lailla järkevältä. Ja, kun kerta itse tykätään tehdä, niin päätettiin toteuttaa pöytä helppona diy-versiona. Pöytälevy on mustalla kalustemaalilla maalattua liimapuulevyä, jossa on samasta materiaalista tukijalat. Pöytälevy on lisäksi kiinnitetty seinään.

Säilytystilan puute ratkaistiin ostamalla Ikeasta kaksi peltikaappia. Toisesta sahattiin jalat pois ja kiinnitettiin kaapit toisiinsa. Näin saatiin korkeampi ja näyttävämpi huonekalu.

pojan%20huone8.jpg

pojan%20huone6.jpg

Sivuverhon poistin kokonaan pojan huoneesta päätettyäni laittaa pöydän ikkunaseinälle. Yöllä käytetään pimentävää rullaverhoa ja aiemmin verhoilla peitetyt rumat patteriputket naamioin vanhalla pallovalosarjalla. Pöydän yläpuolella puolestaan on ihana Everyday Designilta saatu Suomessa suunniteltu ja valmistettu Box seinälokerikko. Lokerikko muodostuu metallisesta reiitetystä taustalevystä, johon saa haluamallaan tavalla kiinnittää erilaisia hyllyjä, lokeroita ja koukkuja. Tämä on kyllä hauska elementti tuossa pöydän yläpuolella ja metalliin saa kivasti kiinnitettyä magneeteillakin kuvia. Box esiteltiin Habitaressa ja Formexissa ja kyseessä on siis ihan uutuustuote! Mietin, että lokerikko olisi sopinut vallan mainiosti myös eteiseen kenkäkaappin päälle tai omaan työpisteeseeni alakertaan. Poika kuitenkin myös tykästyi tähän ja koska työpöydässä ei mitään laatikostoja ole, ajattelin tämän toimivan oikein kivasti kaiken pienen sälän ja vaikkapa kynien säilytyksessä.

pojan%20huone5.jpg

Boxin voi asentaa seinälle joko pystyyn tai vaakaan, meillä se sopi paremmin näin vaakaan asennettuna. Tuonne on kyllä kätevä kerätä työpöydältä piiloon kaikki pikkusälä ja pöytäpinnat ovat hetkessä siistit!

pojan%20huone2.jpg

pojan%20huone4.jpg

Kokonaisuudessaan pojan huone on nyt ihanan raikas ja paljon järkevämpi kokonaisuus. Huone on ollut hankala sisustettava ja vasta nyt tuntuu, että siellä on palaset loksahtanut paikoilleen! Vielä pieni projekti on luvassa, nimittäin ikkunanpokien maalaaminen valkoiseksi. Se on kuitenkin niin työlästä hommaa, että ollaan sujuvasti lykätty sitä. Ehkäpä ensi kesänä!

pojan%20huone9.jpg

Pieniä lisähankintoja ehdittiin pojan kanssa jo viime viikolla huoneeseen käydä tekemässä. Nämä kuvat napsin nimittäin jo ennen joulua. Näistä uusista hankinnoista kirjoittelen sitten ihan erikseen.

Mutta kertokaahan, mitä mieltä olette muutoksesta? Huoneen edellisen ilmeen pääset näkemään TÄÄLTÄ.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *