Kolme yötä jouluun

Joulukuu on mennyt hurjaa vauhtia ja joulu on jo kolmen yön päässä. Meillä jouluvalmistelut ovat hyvällä mallilla, enää on ruokakaupassa käynti ja pikasiivous, jonka ajattelin tehdä vasta perjantaina. Viime viikon torstaina esikoisella nousi harmillisesti kuume ja hän oli kanssani perjantain kotona. Toiselle tytöistä puolestaan nousi kuume lauantaina, tietysti juuri silloin, kun he olivat ensimmäistä kertaa yökyläilemässä mummilassa. Nyt on sitten kolmannen vuoro ja tänään vietetään sairaspäivää kotosalla. Kahdella ensimmäisellä kuume on kestänyt yhden päivän, joten toivottavasti nyt viimeinenkin tervehtyy yhtä nopeasti ja ollaan jouluksi terveitä! Ensi viikon lomailenkin sitten lasten kanssa ja saadaan ihan mukava joulubreikki vietettyä töistä ja päiväkodista.

IMG_3798.jpg

Viime perjantaina pojan sairastaessa kotona sain kuitenkin tehtyä perusteellisemman joulusiivouksen ja jouluruoat valmiiksi. Pakkaseen laitoin bataattilaatikkoa, punajuuri-auralaatikkoa, suklaa-taatelikakun sekä tiikerikakun. Aattona herkutellaan siskoni luona, mutta nyt on sitten muille päiville valmiiksi ruoat tehtynä!

IMG_3813.jpg

IMG_3802.jpg

Kotona on ihanan jouluinen fiilis, vaikka valkoista maata kaipaisikin tuomaan lisää tunnelmaa. Joulusukkien paikkaa mietin pitkään ja lopulta vasta tällä viikolla asettelin ne tuohon portaikkoon. Hauskan näköiset ovat ja taitaa tonttu näihin tuoda jo aattoaamua varten yhdet paketit! Kävinkin vielä eilen viime hetken lahjaostoksilla, minulla käy aina näin, että luulen ostaneeni kaiken hyvissä ajoin, mutta viime hetkellä keksii aina jotain pientä, mitä haluaa vielä antaa lahjaksi. Paketteja on kuitenkin kohtuudella ja koska meillä on pieni suku, joilta lahjoja lapsetkaan saavat, on ihan kiva itsekin sitten niitä paketteja omille lapsilleen hankkia. Koska aattoa vietetään tosiaan siskoni luona, jonne myös joulupukki on tulossa, ajattelin jättää osan lahjoista kotiin odottamaan joulupäivää. Joulupäivänä herätessään lapsia odottaa sitten vielä muutama lahja. Näin lapsetkin ehkä jaksavat keskittyä paketteihin ja saamiinsa lahjoihin, kun ei ole kerralla kaikki avattavana!

IMG_3816.jpg

IMG_3824.jpg

Tunnelmallista jouluviikon jatkoa sinne ruutujen toiselle puolelle!

Paula / Viisikko - -

2 kommenttia “Kolme yötä jouluun

  1. Hih, mullakin kutkuttelee vielä yksi juttu, jonka kovasti haluaisin käydä kaupasta ostamassa lahjaksi. Hassu juttu, miten sitä tulee ihan hulluksi antamisen ilosta. 😀

    1. Jossain vaiheessa täytyy vaan himmailla ja olla menemättä kaupoille, niin ei lähde ihan lapasesta lahjojen ostelu! 😉 Mutta onhan se kiva antaa ja ilahduttaa lahjoilla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *