Muutama jouluresepti

Hyvää huomenta! Se on kuulkaa puolitoista viikkoa jouluun ja nyt ihan viimeistään on aika suunnitella juhlat menua!

Itenäisyyspäivänä napatut kuvat eivät valitettavasti tee oikeutta näille herkuille, mutta siitä huolimatta haluan jakaa kanssanne muutaman erittäin herkulliseksi todetun jouluisen reseptin!

Meidän itsenäisyyspäivän menu koostui hyvin jouluisista ruoista, tarjolla oli punajuuri-aurajuustilaatikkoa, bataattilaatikkoa, paahtopaistia ja punaviinikastiketta, jouluinen salaatti sekä karjalanpiirakoita.

IMG_3645.jpg

IMG_3626.jpg

Bataattilaatikkoa tein ensimmäistä, mutta en varmasti viimeistä kertaa. Tästä tulee varmasti meidän jokavuotinen perinne!

Bataattilaatikko:

1,5kg bataattia

3dl kuohukermaa

3rkl korppujauhoja

1 kananmuna

0,5 dl tummaa siirappia

100g sulatettua voita

1tl jauhettua muskottipähkinää

suolaa ja kanelia maun mukaan

Tee näin: Sekoita kerma ja korppujauhot, anna muhia, kun kuorit ja paloittelet bataatit, keitä kypsiksi. Sekoita siirappi kermaan. Kaada kypsennetyistä bataateista vedet pois, muussaa bataatit. Lisää muussiin voi, munat, kermaseos ja mausteet. Paista noin 150 asteessa noin 2h.

IMG_3647.jpg

 Jouluinen salaatti

2prk ananasmurskaa

2dl aurinkokuivattuja tomaatteja

1,5 dl vihreitä viinirypäleitä

1,5 dl tummia viinirypäleitä

250g kirsikkatomaatteja

100g rucolaa

Kastike:

1,5 tl currya

1rkl öljyä

1prk mangososetta (Piltti tms)

0,25dl kevytmajoneesia,

50g ranskankermaa,

1tl omenaviinietikkaa,

1 valkosipulinkynsi

Tee näin: valuta ananasmurska ja aurinkokuivatut tomaatit liemistään. Huuhtele rypäleet ja tomaatit ja halkaise ne. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Valmista kastike. Kuumenna currya öljyssä muutama sekunti mikrossa. Murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää loput kastikkeen ainekset, sekoita ja kääntele salaatin joukkoon.

IMG_3643.jpg

Minulla olisi vielä ennen viikonloppua tarkoitus tehdä pakkaseen valmiiksi joulunpyhiä varten ainakin tuota bataattilaatikkoa ja punajuuri-aurajuustolaatikkoa, johon muuten löydät hyvän pohjeen TÄÄLTÄ!

Lisäksi eilen illalla googlailin kakkureseptejä ja perinteisen tiikerikakun lisäksi päätin tehdä suklaa-taatelikakkua.

IMG_3638.jpg

Herkullista viikon jatkoa!

Joko siellä on kaikki jouluruoat suunniteltu? Tai mahdollisesti jo valmiina pakkasessa? 🙂

Paula / Viisikko - -

5 kommenttia “Muutama jouluresepti

  1. Nam! Pari kysymystä: voisiko tuon bataattilaatikon tehdä valmiista soseesta (olettaen, että kaupoista moista löytyy)? Ja jos, niin onko ohje muutoin sama, tuoreiden bataattien sijaan käytetään vaan sosett? Sitten toinen kysymys: mainitsit synttäripostauksessasi joulutortuista, joihin olit käyttänyt vaniljatuorejuustoa ja hilloa (mikäs hillo se nyt olikaan?). Miten laitoit ne tortun keskelle? Sekoititko hillosta ja juustosta seoksen ja laitoit sitten nokareen keskelle vai laitoitko molempia erikseen nokareen? 😀

    1. Luulisi, että onnistuu valmiistakin soseesta, jos sellaista kaupasta löytyy! Ei tosin ole kovin aikaa vievää itsekään kuoria ja keittää bataatteja soseeksi. Synttäreillä joulutortuissa oli vaniljatuorejuustoa ja siis ihan tavallista luumumarmeladia (olin näköjään epähuomiossa kirjoittanut hillo!). Laitoin ensin nokareen tuorejuustoa, taitoin tortun kulmat siihen keskelle kiinni ja päälle nokare luumumarmeladia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *