Jouluvalmisteluja

Joulukuun ensimmäiset päivät ovat muiden arkiaskareiden ja töiden lisäksi pitäneet sisällään ihania jouluvalmisteluja. Perjantaisin olen vapaalla töistä hoitaakseni kouluhommia, mutta nyt joulukuussa olen antanut itselleni luvan löysäillä. Viime perjantaina suuntasinkin mummini ja ukkini luokse tarkoituksenani oppia mummini tapa tehdä itse karjalanpiirakoita.

Meillä karjalanpiirakat ovat aina kuuluneet jouluun ja joka vuosi mummini on niitä meillekin tehnyt. Ihan parasta on aloittaa jouluaatto lautasellisella riisipuuroa kaverina itsetehty karjalanpiirakka. Näillä eväillä aatto lähtee ihanan perinteikkäästi käyntiin!

Tänä vuonna ehdotinkin mummilleni, että tehtäisiin piirakoita yhdessä, jotta mummi pääsee hieman helpommalla ja samalla pääsen itsekin kokeilemaan ja oppimaan, miten niitä tehdään. Sanotaan, että piirakoiden teko on haastavaa, mutta yllättävän hyvin ne sujuivat näin ensikertalaiseltakin! Meillä oli mummin kanssa tosi kiva aamupäivä piirakoita tehden ja nyt pakkasessa on karjalanpiirakat valmiina odottamassa joulua. Ehkäpä näitä osaa sitten jatkossa tehdä itsekin!

joulukoti%20adventtina4.jpg

joulukoti%20adventtina8.jpg

Perjantai-iltana urakoitiin miehen kanssa myös lahjojen parissa ja saatiinkin lähes kaikki paketoitua. Muutamaa pakettia varten täytyy käydä vielä ostamassa uusi rulla paperia, mutta sitten olisi kaikki valmiina lahjojen osalta! Pari tuntia vierähti ja parikymmentä pakettia valmiina! Minusta on ihanaa ostaa, paketoida ja antaa lahjoja, joten tänäkin vuonna etenkin lapsille tuli ostettua useampia lahjoja.

Tänään puolestaan vietetään vapaapäivää koko perheen voimin, aamupäivä sujui siivoilujen parissa, illalla käydään salilla ja valmistellaan huomista itsenäisyyspäivän juhlaillallista. Tarkoituksenani tehdä ainakin punajuuri-aurajuustolaatikkoa, bataattilaatikkoa ja jouluista salaattia. Mies aikoo paistaa jo pienen kinkunkin huomista varten! Ai miten niin jouluihmisiä?! 😉

IMG_5923.jpg

Tämä tyttöjen päiväuniaika oli kovin tarkoitus viettää lukien torstaiseen tenttiin, mutta täytyy myöntää, että 400 sivua Business Intelligence -aiheesta englanniksi ei jotenkin tunnu tällä hetkellä järin mieluisalta! Kovin paljon mieluummin maalaisin vaikkapa ppojan huoneen seinää, (josta on muuten vanha tapettikin jo poistettu) tai ihan vaan fiilistelisin rauhallista ja siistiä kotitunnelmaa glögikupin ääressä! Mutta koska nuo BI-asiat ei päähän itsestään ilmesty, on pakko syventyä hetkeksi vielä kirjankin pariin.

IMG_4693.jpg

talja%20saarekkeella.jpg

talja%20saareke.jpg

Viettäkäähän oikein rentouttava itsenäisyyspäivä! Palataan mahdollisesti huomenna, viimeistään taas loppuviikosta!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *