Kohti ensimmäistä adventtia

Heippa ja hyvää perjantaita!

Viikonloppu on taas ihan käsillä. Paitsi, että sunnuntaina on ensimmäinen adventti, juhlitaan viikonloppuna myös siskoni tyttären viisivuotispäiviä. Niin se aika rientää. Muistan sen illan, kun lähdimme katsomaan pientä tyttöä sairaalaan. Minulla olisi silloin ollut työpaikan pikkujoulut, mutta skippasin juhlat ja riensin paljon paljon mieluummin katsomaan pientä, puoli vuorokautta vanhaa nyyttiä. <3

Ensimmäisen adventin aikaan on viimeistään aika hieman koristella kotia valmistautumaan vuoden kohokohtaan. Minä asettelin tällä viikolla hakuköynnöksen ja valot meidän porraskäytävään ja siitä tuli ihanampi kuin osasin arvatakaan!

joulukoti%20adventtina.jpg

Lapsetkin olivat aivan innoissaan tästä valokoristeesta ja ovat aivan haltioissaan aina ohi kulkiessaan. Poika etenkin haluaa valot päälle heti aamusta! Niin se joulufiilistely tuntuu tarttuvan tähän jälkikasvuunkin varhaisessa vaiheessa!

joulukoti%20adventtina5.jpg

Karkkikeppikransseja tein muutaman lisää ja nyt porraskäytävää koristaa kolme herkullisen kaunista kranssia. Näissä on sopivasti ripaus punaista meidän jouluun! Ja tästä kokonaisuudesta tuli minusta kotoisan jouluinen, ei yhtään överi, vaikka vähän niin aluksi pelkäsin.

Alunperinhän olin ajatellut havuköynnöstä tuohon käsijohteeseen, mutta kaksi ostamaani köynnöstä ei olisi millään riittänyt, vaan olisi vaatinuut ainakin kaksi lisää. Hylkäsin siis sen ajatuksen, sillä en halua hamstrata köynnöksiä varastoon niin montaa. Ja näin on itseasiassa varmasti paljon parempi!

joulukoti%20adventtina2.jpg

Vitriinin päällä oleva lasikippo odottaa joulunameja sisäänsä, mutta yritän olla tekemättä sitä virhettä, että ostan laatikon konvehteja ”hyvissä ajoin joulua varten”, koska meidän perheen tuntien, ne on myös napsittu parempiin suihin hyvissä ajoin ennen joulua! Kulho on jokatapauksessa hyvin kaunis tyhjänäkin. Ostin sen tuossa aiemmin syksyllä Prismasta.

joulukoti%20adventtina3.jpg

joulukoti%20adventtina4.jpg

joulukoti%20adventtina7.jpg

Meidän joulu on ehkä hieman väritön, eikä paljon tämän enempää punaista tulla meidän joulussa näkemään. Joskin kuusi koristeluineen tuo sitten varsinaisen joulun ajaksi lisää väriä ja säihkettä meidän joulukotiin!

joulukoti%20adventtina9.jpg

joulukoti%20adventtina6.jpg

Näissä tunnelmissa on hyvä lähteä viikonlopun viettoon! Sain eilen hoidettua kouluillan jälkeen viikonlopun ruokaostokset. Jotenkin se käsillä oleva adventti sai ostamaan juustoja, keksejä ja hilloa. Lisäksi teen illaksi kylmäsavuhärkätahnaa, jota tarjoillaan saaristolaisleivän kanssa. Tämä ilta menee siis pikkujoulutunnelmissa!

Nyt toivottelen oikein tunnelmallista ensimmäistä adventtiviikonloppua! <3

2 kommenttia “Kohti ensimmäistä adventtia

  1. Tuo havuköynnös on ihana!! &hearts; Sopii tuohon ihan täydellisesti ja tuo ihanaa tunnelmaa! &hearts; Täällä ollaan tehty jouluisia istutuspuuhia tänään, tehty valkkariglögivertailua ja katsottu joululeffaa kodin koristelun ohessa. Ihanaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *