Hyvään oloon panostamista

Kroppa on kokenut syksyn myötä kammottavan shokin. Viimeiset neljä ja puoli vuotta on tullut enemmän tai vähemmän juostua päivät lasten perässä ja nyt yhtäkkiä vietänkin kahdeksan tuntia päivästä toimistolla. Olo onkin ollut tukkoinen ja turvonnut. Onneksi meillä on toimistolla sähköpöydät ja pyrinkin joka päivä seisomaan osan päivästä, mutta siitä huolimatta on kyllä taas saanut huomaa, että istuminen ei todella tee hyvää!

Totesinkin tuossa syksyllä, että arkiliikuntaa on pakko mahduttaa päiviin enemmän. Välillä tuntuu, että aikaa ei olisi, mutta oikeasti kyse on priorisoinnista ja ajan järjestämisestä liikunnalle. Syksyllä esimerkiksi pyöräilin osan viikosta työmatkoja. Työmatkani on hieman yli 10km ja ilman, että hampaat irvessä polkee, menee tähän minulta aikaa vajaa 45minuuttia. Lisäksi sovittiin lähes naapurissa asuvan äitikaverin kanssa viikottaisista iltalenkeistä lasten nukkumaanmenon jälkeen. Tämä on pois siitä sohvalla löhöilystä, mutta vastapainona saa raitista ilmaa ja liikuntaa hyvässä seurassa! Aika hyvin ollaankin viikoittain tässä syksyn mittaan käyty lenkeillä. Siinä saa mukavasti vaihdettua kuulumisia samalla ja tunti vierähtää kevyesti!

sali.jpg

Ajatus salikortin aktivoinnista on myös kutkuttanut jo jonkin aikaa, ja saatuani toissa viikolla esitettyä koululla opinnäytetyön alustavat tulokset, päätinkin sitten taas liittyä salille. Aloitettuani koulun vuosi sitten, laitoin kortin hyllylle ja keskityin kotijumppaan, uimiseen ja kävelemiseen. Nyt tuntuu, että olisi kiva saada sitä lihaskuntoakin hieman lisää salitreenin myötä. Salia tosin päätin vaihtaa, sillä aiemmin käyttämälläni salilla ei ollut lapsiparkkia. Nyt käydään miehen kanssa samalla salilla, jossa on lapsille kiva leikkipaikka. Lapset tuntuvat viihtyvät siellä erittäin hyvin ja on lähinnä vaikeuksia saada heidät sieltä kotiin. He kävivät jo ”harjoittelemassa” miehen kanssa ennen näitä meidän sairasteluja, jotta nähtiin miten tykkäävät sitten sinne jäädä. Lisäksi on kiva taas monen vuoden tauon jälkeen treenata yhdessä miehen kanssa! Ennen lapsia se olikin meidän kiva yhteinen harrastus.

Vaikka tässä melkoisen kiireistä arkea nyt eletäänkin, on pakko muistaa huolehtia myös itsestään ja, koska liikunnalla on siihen omaan hyvään oloon erityisen suuri merkitys, tuntuu tosi hyvältä päästä taas kunnolla treenaamaan ja hikoilemaan salillekin! Tykkään tosi paljon salitreenistä ja olen tosi innoissani, että päätin taas sinne liittyä ja koulukin on siinä vaiheessa, että tämä tuntuu ajanhallinnan kannalta järkevältä.

Kävin pitkästä aikaa ostamassa muutaman uuden treenipaidankin, tarvitseehan uusi boosti taas uudet kuteetkin! 😉

Energistä viikon alkua!

Paula / Viisikko - -

2 kommenttia “Hyvään oloon panostamista

  1. Vau! Olisi kyllä ihanaa, jos mullakin olisi joku tommonen lenkkikaveri, jonka kanssa lenkin ohessa tulisi kuulumisetkin vaihdettua. 🙂 Salikin kiehtoisi, mutta t o d e l l a huono olen lähtemään yksin minnekään. 😉

    1. Kyllähän sinne lenkille tulee helpommin lähdettyä, etenkin huonolla säällä, kun on kaveri mukana. 😉 Rohkeasti vaan kokeilemaan salille, siihen jää koukkuun! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *