DIY: kranssi karkkikepeistä

Tuoreimmat postaukset -listausta kun katsoo tuosta oikeasta sivupalkista, saattaa huomata, että blogi on ollut melkoisen joulupainotteinen nyt jo hyvissä ajoin ennen joulua. Toivotaan siis, että sieltä ruudun takaa löytyy muitakin jouluihmisiä? Ja tänään onkin muuten viisi viikkoa joulun aatonaattoon, joten ei tässä nyt niin hirmuisen liian ajoissa olla 😉

Tänään jatkettin sairaspäivän viettoa tyttöjen kanssa, joskin onneksi tauti vaikuttaa olevan jo parempaan päin menossa! Aamulla vietiin esikoinen päiväkotiin ja käppäiltiin lähikaupalle ajatuksenani ostaa jouluisia karkkikeppejä. Halusin nimittäin kokeilla Pinterestistä bongaamaani ideaa toteuttaa kepeistä kranssi ja tästä tulikin todella ihana!

diy%20karkkikeppikranssi.jpg

Kranssiin upposi 18 karkkikeppiä ja tämä on varmasti ihan minimimäärä. Toki enemmänkin yhteen kranssiin saisi menemään.

 Kiinnitykseen käytin kuumaliimaa. Liimasin aluksi 9 paria keppejä toisiinsa kiinni suorilta sivuilta ja annoin liiman kuivua. Sen jälkeen asettelin kepit suojapaperin päälle kranssin muotoon ja pursotin tipat liimaa kärkiin. Kannattaa varoa, ettei liimaa suojapaperiin kiinni, vaan liikuttelee kranssia välillä! Lopuksi liimasin kirkkaan lumihiutaleen keskelle viimeistelemään ilmeen ja solmin kranssiin satiininauhan.

Todella helppoa!

diy%20candy%20cane%20ornament.jpg

Kuvasin kranssin tuossa vitriinin edessä, johon itseasiassa ajattelin lähempänä joulua laittaa sen jo aiemmin tällä viikolla esittelemäni pallokranssin. Tämä karkkikeppikranssi taitaa päätyä meidän porraskäytävään, jota varten ostin jo tekohavuköynnöstä tarkoituksenani kieputtaa havut ja muita koristeita porraskaiteeseen. Pinterestissä on toinen toistaan upeampia kokonaisuuksia havuköynnöksellä toteutettuna sisätiloihin, joten saa nähdä millaiseen ratkaisuun päädyn. Karkkikransseja voisi tehdä pari lisää, niin saisi oikein näyttävän kokonaisuuden aikaiseksi!

IMG_3457.jpg

Esille tämäkään kranssi ei siis vielä jää ja kuvasin sen vielä teille rauhallisempaakin taustaa vasten, jotta tuo keskikohtakin erottuu. Kirkas lumihiutalekoriste on ostettu Finnmarista, jossa näitä oli useampaa eri kokoa.

diy%20candy%20cane%20ornament3.jpg

diy%20candy%20cane%20ornament%202.jpg

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

Paula / Viisikko - -

4 kommenttia “DIY: kranssi karkkikepeistä

  1. Lankean ostamaan karkkikeppejä joka vuosi ja sitten ripustelen niitä sinne tänne. Koaka kukaan ei niitä kuitenkaan syö, kranssi-ideasi sopisi meillekin hienosti. Kiitos kauniista ja samalla hauskasta ideasta!

    1. No näinpä, ne aina houkuttelee kaupassa, mutta ei niitä tosiaan itse syötyä tule! Lapset tosin tykkäsivät. Mulla löytyy joulutarvikelaatikosta monta vuotta vanhoja keppejä, joita laitan kuuseen! Näin kepeistä saa kuitenkin tehtyä kauniin yksityiskohdan. 🙂 Kiitos itsellesi kommentista! 🙂

    2. Karkkikepit on hyvä käyttää kuumaan kaakaoon, toimii sekoituslusikkana ja sulaessaan kaakaoon maistuu ihanan piparminttuiselta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *