Päivä Tukholmassa lasten kanssa

Viime perjantaina koitti päivä, josta lapset olivat puhuneet jo monta viikkoa. Silloin hypättiin Siljan kyytiin ja seilattiin ihanissa pikkujoulutunnelmissa päiväksi Tukholmaan! Olimme lasten kanssa ensimmäistä kertaa yötä laivalla, kesällä kuljimme Tallinkilla kerran Tallinnan kautta Pärnuun ja toisen kerran vain päiväksi Tallinnaan. Itsellänikin oli ehtinyt vierähtää jo useampi vuosi siitä, kun viimeksi olen Tukholman risteilyllä ollut ja tosi innoissamme miehenkin kanssa lähdimme matkaan. Meille oli varattu Muumi Family-hytti, johon viisihenkinen perheemme mahtui oikein hyvin. Hytti oli 11 kerroksessa ja ikkuna oli promenadille, nukkumatilaa hytissä on periaatteesa kuudelle ja on tosiaan hieman suurempi kuin tavalliset hytit. Hytti on sisustettu muumi-teemalla ja kivana yllärinä huoneessa oli muumi-kuohuva toivottamassa vieraat tervetulleeksi!

siljalla.jpg

siljalla%203.jpg

IMG_3213.jpg

Olimme suunnitelleet lauantain päiväohjelman valmiiksi ja suuntasimme Astrid Lindgrenin satujen pohjalta luotuun leikkimaailmaan, Junibackeniin. Ostimme Siljan oman edestakaisen bussikuljetuksen valmiiksi laivan infosta ja bussilla pääsi kätevästi paikan päälle ja takaisin satamaan. Lasten kanssa liikkuessa osaa arvostaa tällaisia erityisen helpoksi tehtyjä palveluita! Bussiin sai otettua rattaat mukaan, mikä oli ehdottoman tärkeää tyttöjen kannalta. Heidät piti kuitenkin saada päiväunillekin rattaisiin.

junibacken%2011.jpg

junibacken%2012.jpg

junibacken3.jpg

junibacken.jpg

junibacken2.jpg

Junibackenissa vierähti koko päivä ja lapset tykkäsivät aivan valtavasti! Vaikka nämä sadut eivät meidän lapsille vielä kovin tuttuja olekaan, ei se menoa haitannut, vaan kaikki nauttivat selkeästi täysin rinnoin. Junibacken on rakennettu useampaan eri ”huoneeseen” ja Astrid Lindgrenin satujen lisäksi Junibackenissa on oma Muumi-maailmansa, mikä oli myös erityisen ihana. Leikkihuoneiden lisäksi Junibackenista löytyy satujuna (tarinan saa myös suomeksi), ravintola ja myymälä. Aivan mahtava retkikohde pienten lasten kanssa! Ja niin paljon yksityiskohtia, että mielenkiintoista katseltavaa riitti aikuisillekin.

Suosittelen Junibackenia lämpimästi kaikille, jotka ette ole tuolla vielä käyneet! Vinkkinä kuitenkin, että kannattaa napata sisäkengät niin lapsille kuin aikuisillekin mukaan Junibackeniin. Meillä oli sisäkengät laivalla, mutta emme tajunneet niitä ottaa Tukholmaan mukaan. Junibackenissa nimittäin oltiin kengät jalassa ja pitkän päivän jälkeen ulkokengät käyvät melko kuumiksi.

junibacken8.jpg

junibacken7.jpg

junibacken6.jpg

junibacken10.jpg

junibacken5.jpg

junibacken4.jpg

Laivalla ruokailut hoidimme buffetissa, mikä on mukavan helppo ratkaisu lasten kanssa. Vähän piirustusvälineitä mukaan, niin yllättävän kauan he siellä jaksoivatkin istua kumpanakin iltana ja saimme miehen kanssa maistella rauhassa kaikkia ihania herkkuja! Aamupalat hoidettiin myös buffetissa ja täytyy sanoa, että tämän viikonlopun jälkeen on melkoisen hyvin syönyt olo…!

Tulipahan myös ensi kertaa itsekin käytyä näillä ruotsin laivan leikkipaikoilla, Siljan viitoskerroksesta löytyy todella iso lasten maailma ja sieltä on tekemistä monen ikäisille lapsille. Leikkipaikan yhteydessä on myös kahvila ja ainakin siis vähän isompien lasten vanhemmat on huomioitu, jotta ei tarvitse kuivin suin istua!

siljalla%202.jpg

Lapset olivat laivareissusta todella innoissaan ja meillä oli kaikin puolin erittäin onnistunut miniloma risteilyllä! Tämä oli oikein kiva koko perheen pikkujouluirtiotto!

Laivamatka saatu osana Tallink Siljan kanssa toteutettua yhteistyötä.

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *