DIY loistava lahjapaketti

Heipparallaa!

Se on kuulkaa marraskuun ensimmäinen, enkä enää pysty hillitä itseäni näiden joulutuunailujen kanssa, joiden parissa voisin viettää vaikka kuinka paljon aikaa tähän aikaan vuodesta! Varoittelin tuossa viikonloppuna jo miehellenikin, että tänä vuonna saattaa lähteä lapasesta koristeiden suhteen… Jos ei ihan jenkkityyliä, niin ainakin paljon runsaampaa koristelua on luvassa tänä jouluna meidän kotona!

Haluan ihan ensimmäiseksi tämän vuoden tuunailuista jakaa kanssanne idean upeaakin upeamminsta loistavista koristelahjapaketeista!

diy%20lahjapaketti.jpg

Nämä upeat koristeet syntyivät pahvia ja tuorekelmua apuna käyttäen liimasta ja puuvillanarusta. Lopuksi paketit viimeisteltiin pienillä pattereilla toimivilla valoilla ja paksulla satiininauhalla.

diy%20valolahjapaketti.jpg

Tee näin:

Kelmuta pahvirasia (esim. puurohiutalepaketti).

Kieputa joka suuntaan pahvilaatikon ympäri puuvillanarua melko tiiviisti. Solmi pää kiinni.

Laimenna erikeeperiä vesitilkalla erilliseen astiaan ja ala sivelemään pensselillä ohennettua liimaa narujen päälle. Liimaa saa käyttää ihan reilusti!

Kun laatikko on käsitelty kauttaaltaan liimalla, jätä suojamuovin päälle kuivumaan. Kääntele välillä, ettei liimaannu alustaan kiinni!

Anna kuivua ainakin vuorokausi, kuitenkin niin, että langat ovat täysin kovettuneet.

Leikkaa toiselle puolelle laatikkoa luukku, josta ala varoasti repimään pahvia ja muovia ulos. Pahvia voi kostuttaa suihkepullolla, jos ei meinaa muuten helposti lähteä.

Laita sisälle valot, taita luukku kiinni ja koristele paketti lahjanarulla tai muutoin haluamallasi tavalla.

diy%20valopaketti.jpg

valolahjapaketti.jpg

Liiman sivelemisvaihe on muuten mukavaa puuhaa yhdessä lasten kanssa. Meillä poika oli miehen kanssa muissa puuhissa sunnuntaina ja otin tytöt avukseni näiden laatikoiden tekoon. Tytöt osallistuivat oikein taitavasti liiman sivelemiseen! Lasten kanssa liimaillessa täytyy vain muistaa suojata pöytää hieman laajemmalta alueelta, jotta saavat vapaasti touhuta.

Lopputuloksena todella upeita itsetehtyjä koristeita.

Varmasti kauniit kuusen alla!

Paula / Viisikko - -

2 kommenttia “DIY loistava lahjapaketti

  1. Onpa ihanan näköisiä! Mietin tässä kun kaapeissa ei ole kuin oranssia paperinarua, että mahtaiskohan tuo juuttinauha käyttäytyä miten tuon liimaseoksen kanssa… Onko kokemusta sen käytöstä tän tyylisissä jutuissa? Ihanaa joulun odotusta ja jään odottelemaan muita jouluaskarteluja 🙂

    1. Kiitos Hannaliininen! Ei ole kokemusta, mutta luulisi, että ohut juuttinarukin voisi toimia! 🙂 Juuttinaru on mielestäni kaunista ja onnistuessaan lopputulos on varmasti todella hieno. Kerrothan, mikäli kokeilet, että kuinka toimi? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *