Kurpitsajuustokakku

Huomenta uuteen viikkoon!

Moni on varmasti juhlinut jo kuluneena viikonloppuna Halloweenia, me juhlimme sitä vasta ensi lauantaina eli pyhäinpäivänä. Tätä kurpitsajuustokakkua ajattelin tehdä tuleviin juhliin ja reseptiä kokeilinkin jo toissa viikkoisille Nosh kutsuille. Tämä on paitsi Halloweeniin sopiva, myös hieman jouluinen kakkuun tulevan kanelin ansiosta.

IMG_3081.jpg

Pohja:

100g gluteenittomia digestive keksejä

50g sulatettua voita

Täyte:

400g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2dl soseutettua myskikurpitsaa

1tl raastettua sitruunankuorta

2rkl sitruunamehua

1tl kanelia

1tl jauhettua inkivääriä

0,5tl kardemummaa

IMG_3091.jpg

Kuori ja paloittele kurpitsa, keitä ja soseuta se. Ota 2dl syrjään jäähtymään. Sulata rasva, murskaa keksit ja sekoita ne keskenään. Vuoraa n. 20cm halkaisijaltaan oleva irtokakkupohjavuoka leivinpaperilla, painele keksivoiseos pohjalle. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella, lisää muut aineet. Kaada seos pohjan päälle. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 50min. Anna kakun tekeytyä vahintään 3h.

Todella helppo ja herkullinen kakku, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Ja tosiaan ensi lauantaina meidän koti pukeutuu Halloweeniin ja meidän pyhäinpäivä kuluu astetta hurjemmissa merkeissä! Joko teillä juhlittiin Halloweenia vai juhlitaanko ollenkaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *