DIY kurpitsalyhtyjä

Heippa ja ihanaa uutta viikkoa!

Syksy on jo pitkällä ja viikot vilisee ohi silmän räpäyksessä. Vaikka ihan vielä ei ole aika puhua siitä joulusta, ei voi kuitenkaan kalenteria katsoessaan olla huomaamatta, että sekin juhla häämöttää hieman yli kahden kuukauden päässä. Viikot ja viikonloput jouluun asti on aikalailla bookattu täyteen ohjelmaa ja käynnissä onkin mielestäni paras vuodenaika!

Viikonloppuna juhlittiin paitsi 80-vuotiasta ukkiani, valmistauduttiin myös tulevaan Halloweeniin. Olin aiemmin viikolla ostanut kaksi erikokoista kurpitsaa ja viikonloppuna ne muuntuivat herkulliseksi keitoksi ja hauskoiksi Halloween lyhdyiksi! Inkivääriä laitoin keittoon, mutta sen avulla yritin myös karkottaa pirullista flunssaa, joka päätti iskeä taas kerran huonoimpaan mahdolliseen aikaan.

kurpitsalyhty2.jpg

kurpitsa2.jpg

Kurpitsan kovertaminen käy helpoiten jätskikauhalla. Itse olen tehnyt niin, että leikkaan tietysti ensiksi hatun pois. Sen jälkeen irrotan käsin siemenet yhteen kulhoon. Tämän jälkeen pientä puukkoa ja jätskikauhaa apunakäyttäen koverran lihan irti kuoresta ja laitan ne toiseen kulhoon.

Siemeniä voi paistaa 175 asteessa noin 15min, joilloin niitäkin voi käyttää ruoan laittoon ja laittaa vaikkapa keiton päälle koristeeksi ja tuomaan makua ja rakennetta. Keittoon laitoin kurpitsan lisäksi tällä kertaa porkkanaa, kookoskermaa, inkivääriä, mustapippuria ja suolaa. Hyvin simppeli, mutta maukas!

kurpitsakeitto.jpg

Isomman kurpitsoista tein perinteiseksi Halloween lyhdyksi irvinaamoineen, mutta pienemmän koristelin poraamalla kuoreen pyöreitä reikiä. Hauska, mutta vähän elegantimpi kurpitsalyhty!

kurpitsalyhty.jpg

kurpitsa.jpg

Nämä lyhdyt tuovat kivaa tunnelmaa pihalle syksyn pimeyteen!

2 kommenttia “DIY kurpitsalyhtyjä

  1. Ihania lyhtyjä! Joskus tekisi mieli kokeilla kurpitsan kaivertamista, en meinaan koskaan ole kokeillut. 🙂 Ja vinkiksi flunssaoireiden helpottamiseen: pakuriteetä (suosituksena Puhdistamon Instant-pakurijauhe, saa esim. Ruohonjuuresta) sekä tupla-annokset sinkkiä ja D-vitamiinia. ♥ Sitten voi extrana vielä nautiskella ison kasan appelsiineja joka päivä. 🙂

    1. Kiitos Irina! Kokeile ihmeessä, kivaa puuhaa, herkullista ruokaa ja silmäniloa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *