Halloweenin askarteluvinkkejä

Halloweenia juhlitaan perinteisesti lokakuun lopulla ja viime vuosina juhlan suosio on kasvanut täällä meilläkin. Muistan kyllä lapsuudestani, että luokassamme juhlittiin Halloweenia, pukeuduttiin ja herkuteltiin koulupäivän aikana. Myöhemmin juhlittiin neljän tytön tiiviin kaveriporukan kesken, jonka jälkeen menikin monta vuotta suomatta lähes ainuttakaan ajatusta koko juhlalle. Kunnes viime vuonna innostuin juhlasta uudestaan ja päätinkin pitää äitikavereille lapsineen juhlat. Ideana minulla oli pitää lasten Halloween, ei siis mitään kovin hurjia juttuja. Viime vuotiset juhlat onnistuivat erinomaisesti ja tavoitteena onkin muodostaa tästä mukava jokavuotinen perinne!

Samalla teemalla siis mennään tänäkin vuonna, joskin hieman pienimuotoisemmin ja ajattelin nyt jo hyvissä ajoin jakaa muutaman hauskan vinkin, joita jo kokeilin tulevaa juhlaa varten. Kunniaa näistä ideoista en harmikseni voi itselleni ottaa, vaan ideat on bongattu Pinterestin ihmeellisestä maailmasta.

1. Leijuvat kierrehaamut

halloween%20haamu%20askartelu.jpg

erittäin helposti toteutettavissa olevat leijuvat paperihaamut syntyvät kopiopaperista, mustasta tussista ja siimasta. Piirsin A3-kokoiselle paperille spiraalin ja leikkasin sen viivoja pitkin irti. Piirsin paksumpaan päähän silmät ja suun, tein ohuempaan päähän neulalla reiän ja pujotin siiman läpi. Lopuksi teippasin haamun siimasta kattoon. Lopputuloksena veikeästi ilmavirrassa heiluva spiraalihaamu!

halloween%20askarteluja%20haamu.jpg

halloween%20askarteluja.jpg

Superhelppo, edullinen ja näyttävä koriste!

2. Hämähäkkitikkarit

Nämä veikeät hämähäkkitikkarit puolestaan pääsevät Halloweenina tarjoilupöytään, mutta näitä sopii antaa myös Trick or Treat -keppostelijoille, jos sellaisia sattuu oven taakse ilmestymään. Meillä ainakin naapurin lapset ovat sitä viime vuonna harrastaneet ja olemmepa ainakin kerran joutuneet kepposen kohteeksi, kun ei namia kaapeista löytynyt! Viime vuosina olemme osanneet varautua paremmin! 😉

halloween1.jpg

Hämähäkkejä varten tarvitset piippurasseja, tikkareita ja tarrasilmiä. Silmät ja piippurassit ostin Tigerista. Leikkaa kaksi piippurassia puoliksi ja aseta kaikki neljä tikkarin alle. Taittele tiukasti vuorotellen toisten yli. Taita lopuksi päistä pieni pätkä piippurassin päästä alaspäin.

halloween2.jpg

halloween%20tarjoiolut.jpg

Lopputuloksena varsin veikeän näköisiä kavereita!

3. Hämähäkinseitti jätesäkistä

IMG_4788.jpg

Tähän jätesäkistä leikattuun hämähäkinseittiin en valitettavasti osaa tehdä teille selkeää ohjetta, sillä tämä viimevuotinen koriste syntyi kokeilemisen kautta. Tarvitset kuitenkin tähän ison mustan jätesäkin ja sakset. Netistä löytyy varmasti ohjeita googlettelamalla, itse tosiaan bongasin idean viime vuonna Pinterestistä ja kokeilun kautta sain näitä muutaman aikaiseksi! Tosi näyttävä koriste!

IMG_4752.jpg

Tällä viikolla ostin jo valmiiksi kurpitsojakin, niin maukkaita keittoja ja piiraita kuin lyhtyjäkin varten! Pian siis luvassa lisäksi vinkkejä kurpitsalyhdyn kaivertamistakin varten!

Paula / Viisikko - -

2 kommenttia “Halloweenin askarteluvinkkejä

  1. Kurpitsoja oli täälläkin jo myynnissä kaupassa.Meillä on tallessa voime vuoden tarvikkeet,täytyykin kynttiläkoristeet jo nostaa esille.

    1. Kuulostaa hyvältä! Meilläkin on viime vuotisia tallessa, mutta aina on kiva jotain pientä uuttakin laittaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *