Loppurutistus

Aloitettuani vuosi sitten syksyllä opinnot ylemmässä ammattikorkeakoulussa koin opintojen olevan henkireikä ja erittäin mukavaa vastapainoa lasten kanssa kotona olemiselle. Edelleen koen opinnot mukavaksi harrastukseksi, mutta kieltämättä motivaatio tänä syksynä on ollut hieman eri luokkaa kuin viime vuonna. Suurimpana syynä tietysti tiukka aikataulu ja uusi arki töiden myötä. Valmistauduin töiden aloitukseen rykäisemällä viime keväänä useamman kurssin ja taktikoin niin, että tälle syksylle ja ensi keväälle minulla on vain yksi kurssi per periodi, mikä tarkoittaa sitä, että luentoja on vain kerran viikossa.

IMG_2825.jpg

Lisätyötä ja etenkin liässtressiä aiheuttaa opinnäytetyö, jonka yritän saada nyt loppuvuonna valmiiksi. Opinnäytetyön alustavien tulosten esittelyseminaari häämöttää kuukauden päässä ja viikkoa ennen esitystä pitää työn olla luettavissa opponoijalla ja ohjaajalla. Tässä olisi nyt siis sellainen reilun kolmen viikon loppurutistus edessä ja kieltämättä aikataulu tuntuu tällä hetkellä hyvin haasteelliselta.

Onnekseni sain nyt viikonloppuna viimeisteltyä tämän periodin kurssitehtävän ja nyt voin sitten keskittyä täysillä opinnäytetyön viimeistelyyn! Kurvattiin perjantaina aamusta koko perheen voimin piipahtamaan Keski-Suomessa kyläilemässä ja lähes neljän tunnin ajomatka kului itselläni läppäri sylissä ja korvatulpat korvissa raporttia vääntäen. Ja valmista tuli aivan viime metreillä! Hieman priorisointia ja tehokasta ajankäyttöä, niin saa paljon aikaiseksi.

IMG_2826.jpg

IMG_2831.jpg

Minulla on käytettävissä kolme kokonaista työpäivää (+yöunista nipistetyt tunnit lasten käytyä nukkumaan) opinnäytetyön loppurutistukseen ja ajattelinkin tehdä tavoiteaikataulun viimeisten osioiden loppuun saattamiselle. Pienen hetken kävi jo mielessäni esityksen siirtäminen alkuvuoteen, mutta päätin, että kyllä tämä nyt hoidetaan ainakin eistyksen osalta valmiiksi! Eipähän tartte ainakaan sitten joululomalla ajatella esitystä.

Moni on minulta ihmetellen kysellyt, kuinka olen jaksanut opiskella kolmen pienen lapsen ja kaiken muun ohessa. Onhan tämä välillä tuntunut vähän hullun hommalta, mutta silti koen, että tämä on ehdottomasti antanut enemmän kuin ottanut. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että opiskelu kannattaa aina ja töidenkin ohessa opiskelu avaa silmiä ja pistää ajattelemaan monia asioita uudella tavalla.

IMG_2824.jpg

Tällaista täällä päällimmäisenä mielessä näin sunnuntai iltana. Pyritään kuitenkin pitämään tämä blogi pakopaikkana kaikelle muulle kepeälle ja pyrin siihen ettei tämä pääsisi kuitenkaan pahoin kärsimään tulevien viikkojen aikana. Kuvat eivät tällä erää liittyneet aiheeseen sitten milläänlailla, näissä maisemissa kävin eilisen hiljaisuuden päivän kunniaksi yksikseni päiväkävelyllä.

Rauhallista sunnuntai-illan jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *