Ostoslistalla uusi järkkäri

Pikaterveisiä koulun kirjastolta! Tajusin vihdoinkin kurvailla töistä koululle pikkuteiden enkä tuon jäätävän ruuhkaisen Kehä1:n kautta. Säästin aikaa yli puoli tuntia ja blogi on enemmän kuin ansainnut tämän ylimääräisen puolituntisen! Niinpä ajattelin pikaisesti tulla jakamaan ajatuksia uuden kameran ostamisesta ja toivoisinkin kovasti teiltä vinkkejä uuden ostamiseen.

Olen nimittäin päättänyt lahjoa itseäni tulevien kolmekymppisten johdosta uudella järkkärillä. Vanha kamerani on useita vuosia vanha ja kirjaimellisesti alkaa lahoamaan käsiin, muun muassa patteriluukku pysyy tällä hetkellä kiinni jesarilla… Tosin olen jo muutamia muitakin hankintoja perustellut lähestyvillä pyöreillä, mutta kerranhan sitä vaan kolmekymmentä täytetään, joten on enemmän kuin oikeutettua lahjoa itse itseään!

Kun nyt ollaan todettu hankinnan olevan perusteltu ja tarpeellinen, on ongelmana, että minkälaisen kameran tohtisi ostaa. Kriteereinä on oikeastaan se, että kyseessä olisi kohtalaisen pieni järkkäri ja hintaluokka kahden putken kanssa noin 1 000€

Paljon huomiota etenkin blogeissa saaneet Olympuksen Pen -kamerat ovat tällä hetkellä kärkisijoilla uuden kameran valinnassa. Kriteerit ainakin täyttyisivät ja onhan tuo melkoisen hyvännäköinen pikkujärkkäri. Ja kovin ovat hyviä arvostelut tästä kamerasta, joita olen lukenut. Täytyykin varmasti joku päivä suunnata liikeeseen hypistelemään ja testailemaan tätä ja tietysti muitakin vaihtohtoja.

olympus-pen-e-pl7-portrait-kit-valkoinen

Kuva: Rajala

Mutta kertokaahan minkälaisilla kameroilla te kuvaatte?

Mitä kameraa sinä suosittelisit?

Paula / Viisikko - -

4 kommenttia “Ostoslistalla uusi järkkäri

  1. Sain tuossa keväällä tuollaisen Olympuksen Pen E-PL7 kameran kolkytvuotislahjaksi. Olen vasta pari vuotta harrastanut kuvaamista, joten omiin tarpeisiini tämä on ollut tosi hyvä. Käyttöjärjestelmä tässä on tosi yksinkertainen, mutta kuitenkin mahdollistaa monipuolisen kuvaamisen ja uuden oppimisen… Nyt olisikin hankintalistalla toinen objektiivi, jalusta jne… Listahan on loputon kun vauhtiin pääsee 🙂 Kuvausinto nousi tämän kameran myötä tosi paljon, sillä kynnys ottaa kamera mukaan laski kyllä huimasti verrattuna vanhan Nikonin järkkärin mukana roudaamiseen.. Eihän se mahtunut edes käsilaukkuun 😀

    1. Kiva kuulla, että oot tykännyt! 🙂 ja näinhän se menee, että nälkä kasvaa syödessä ja pikkuhiljaa voi ostella kaikkea lisätarviketta! 😉

  2. Mulla Pen e-pl7 ja olen ollut super tyytyväinen! Pieni ja sen takia tulee kannettua mukana enemmän 🙂 Laajakulma pitäisi vielä vain saada tuohon hankittua!

    1. Kiva kuulla, että säkin oot tykännyt. Just sitä kokoa mietin, että pitää ehdottomasti mahtua hyvin laukkuun, että ei jää sen takia kotiin joissain tilanteissa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *