Hyvän mielen syksy

Syyskuu on antanut parastaan, ainakin säiden puolesta. Jos tuntui siltä, että koko elokuun satoi, ollaan nyt syyskuussa saatu nauttia aivan mahtavista säistä! Monena aamuna onkin saatu herätä joskin viileään, mutta kirkkaaseen syyssäähän.

perjantai%202016.jpg

Aurinkoiset syyspäivät piristää kummasti mieltä ja vaikka arkena ulkona oleminen on nykyään melko vähissä, on silti ihanaa saada kulkea valoisaan aikaan töihin ja takaisin. Ja iltojen ollessa vielä valoisia, ehtii työpäivänkin jälkeen ulkoilla edes hiukan. Syksyn edetessä ja valoisan ajan lyhetessä, kasvaa monella väsymys ja stressimäärä. Minä olen monta viime vuotta ollut pimeät kaudet kotona lasten kanssa, joten saa nähdä miten se syksyn pimeys iskee itselle tänä vuonna. Tärkeää on kuitenkin muistaa löytää jokaisesta päivästä niitä hyviä asioita ja kiireen sekä stressin keskellä pitää huolta itsestään ja omasta jaksamisestaan. Jokainen nauttii eri asioista ja rentoutuu omalla tavallaan. Tavalla ei ole väliä, kunhan muistaa hengähtää ja ottaa itselleen sen pienen hetken rentoutumiseen! Myös pimeyden ja kiireen keskellä.

Koen itse olevani perusluonteeltani positiivinen, enkä yleensä jaksa ihan turhista valittaa. Meillä on tällä hetkellä työpaikalla melkoisen katastrofaalinen tilanne ja töitä olisi valtavan paljon enemmän kuin kukaan ehtii tekemään. Henkilökohtaiset vastuualueet pursuaa, eikä tietoakaan, että asiat tehtäisiin aikataulussa. Tänä päivänä kaikki pitäisi tehdä koko ajan tehokkaammin ja nopeammin. Kaikilla meillä on kuitenkin vuorokaudessa sama määrä tunteja ja työlle pitäisi olla varattuna vain se tietty osa päivästä. Tällä hetkellä voin ihan rehellisesti sanoa tykkääväni työstäni ja nautin myös siitä kiireestä. Laittaessani työpaikan oven kiinni perässäni iltapäivällä en kuitenkaan suostu enää vatvomaan työasioita, vaan sitten haluan keskittyä ihan muihin juttuihin.

perjantai%2016092016.jpg

perjantai%201609.jpg

Mielestäni on myös tärkeää ymmärtää, että ympärillämme on aina asioita, joihin emme voi vaikuttaa. Kaikesta ei myöskään tarvitse tehdä elämää suurempia asioita eikä turha stressaaminen hyödytä mitään. Negatiivinen, mutta myös postiivinen energia ja mieliala tarttuu. Minä ainakin haluan ympärilleni iloisia ja positiivisia ihmisiä, joiden olemuksesta saa voimaa omaankin tekemiseen. Tällainen toivon itse pystyväni olemaan myös edes jollekin. Eräs työkaveri juuri minulle sanoikin, kuinka ihanaa, että olen niin positiivinen kaiken kiireen ja työstressin keskellä. Tämä lämmitti kovasti mieltä ja toivonkin myös jatkossa pystyväni tuomaan positiivista otetta tekemiseen niin töissä kuin vapaa-ajallakin!

Ei siis valiteta turhista vaan pyritään löytämään jokaisesta päivästä ja tilanteesta ennen kaikkea niitä hyviä asioita!

perjantai%20160920.jpg

Keskitytään siihen, että lasi on puoliksi täynnä, ei puoliksi tyhjä. Positiivisia ajatuksia loppuviikkoonne!

P.s. Mustikka-banaani-pinaatti smoothien kuvat eivät varsinaisesti liity aiheeseen, mutta myös näillä terveellisillä valinnoilla saa ihan uutta energiaa ja potkua jatkamiseen!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *