Vehnättömät banaani-suklaaleivokset

Olen viime aikoina pyrkinyt noudattamaan melko pitkälti vehnätöntä linjaa omien syömisieni suhteen. Minulla ei ole todettu mitään allergioita, enkä tosin ole tutkimuksissa käynytkään, mutta omaa kroppaa kuunnellen olen vihdoin oppinut hyväksymään, että pastat, leivät ja perinteiset leivonnaiset eivät tee hyvää. Pienissä määrin vehnä ei aiheuta pahoja oireita, mutta kokonaista pasta-annosta en enää mielelläni söisi. Vehnäleivästä ja pastasta olen jo vierottunut hyvin, mutta välillä herkkuhammasta kolottaa pahasti ja tekisi mieli leipoa jotain hyvää. Meiltä löytyy muutama keittokirja gluteenittomista ja muuten vähän ”paremmista” eli hiukan terveellisemmistä aineksista tehdyistä leivonnaisista. Eräänä iltana kaapista löytyvät ainekset ja kirjojen reseptit eivät kuitenkaan kohdanneet ja päätin soveltaa herkut pöytään.

Tällä kertaa kokeilu onnistui niin hyvin, että päätin jakaa reseptin teidänkin kanssanne!

IMG_2461.jpg

Näihin herkullisiin vehnättömiin banaani-suklaaleivoksiin tarvitset:

(riittää noin kahdeksaan leivokseen)

Pohja:

200g pehmeitä kivettömiä taateleita

2dl gluteenitonta jauhoseosta

1tl kookosöljyä

Täyte:

1 iso banaani (tai kaksi pientä)

2rkl tummaa kaakaojauhetta

1dl vettä

0,5dl kookosöljyä

1dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Sekoita blenderissä pohjan ainekset tasalaatuiseksi seokseksi. Seos jää melko kuivaksi. Painele seos muffinsivuokien pohjalle.

Sekoita sauvasekoittimella täytteen ainekset ja kaada pohjien päälle muffinivuokiin. Laita leivokset pakkaseen noin puoleksi tunniksi, jotta seos jähmettyy.

Koristele kaakaojauheella ja pähkinöillä.

IMG_2459.jpg

IMG_2469.jpg

Minä en yleensä ole ollut kovin hyvä näissä raakakakuissa, mutta tällä kertaa nämä leivokset onnistuivat erittäin hyvin. Näitä vehnättömiä banaani-suklaaleivoksia suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan, näissä onnistuu aloittelijakin!

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *