Työpisteen suunnittelua

Ennen äitiyslomia ja hoitovapaita olin mukana työpaikkani etätyön pilottikokeilussa, ja tuolloin tein joka toisen viikon töitä etänä. Pidin tästä järjestelystä tuolloin kovasti ja koska nyt etätyömahdollisuus on otettu vakituiseen käyttöön, ajattelinkin siirtyä taas tekemään töitä osittain kotoa.

Minulle ei sopisi työ, jota tekisin koko ajan kotona, sillä onhan ne kahvi- ja ruokatauot nyt vaan paljon mukavempi viettää toisten seurassa kuin yksin kotona! Valitettavasti kotona myös tulee helpommin skipattua tauot kokonaan. Mutta osittain etätöiden teko kotona on kyllä oikein mukavaa. Vaikka minulla on todella lyhyt työmatka, säästää siinä kuitenkin vuorokaudesta aikaa jäädessään kotiin tekemään töitä. Toisaalta tehokkuus myös kasvaa, kun töihin pääsee keskittymään ihan eri tavalla ilman taustahälyä ja keskeytyksiä.

Mutta etätyö vaatii tietysti kotiin kunnon työpisteen. Itselläni töiden teko ei onnistu pelkältä läppäriltä, vaan näyttöjä pitää mieluiten olla kaksi. Tämä taas tarkoittaa, että kotoa on löydyttävä kunnollinen työpiste.

Nykyisessä asunnossa meillä on kolme makuuhuonetta ja kolmen lapsen kanssa ei valitettavasti ole mahdollista saada yhtä huonetta pelkästään työhuonekäyttöön. Makuuhuoneeseen en työpöytää halua, joten ainut vaihtoehto on sijoittaa se alakertaan. Vaihtoehtoja minulla on kaksi:

ty%C3%B6p%C3%B6yt%C3%A4suunnitelmia.jpg

Ensimmäinen ja ehkä myös paras vaitoehto on sijoittaa pöytä sohvan taakse, sohvan ja keittiön väliin. Siinä tapauksessa ihanalle vanhalle lipastolle tulisi löytää uusi paikka.

syyssisustus3.jpg

Toinen vaihtoehto on sijoittaa pöytä tavallaan enemmän olohuoneen puolelle, takaoven ja olohuoneen ison ikkunan väliin. Tuossa tavallaan olisi tila jo valmiina, mutta en ole aivan vakuuttunut, haluanko illalla sohvalla istuessani katsella näyttöjä ja muuta duunihärpäkettä…

Paikka on siis vielä auki, mutta tässä jotain esimakua siitä, minkälaista työpistettä olen suunnitellut:

ty%C3%B6p%C3%B6yt%C3%A4%20ikea2-tile.jpg

Ylärivi vasemmalta oikealle: Ikea, Asko, Asko

Alarivi vasemalta oikealle: Ellos, Ikea, Stemma

Ensimmäistä Ikean lasipöytää lukuunottamatta nämä ovat tyyliltään hyvin samankaltaisia ja tällainen tyyli sopisi hyvin meidän alakertaan. Työtuoliksi tulisi todennäköisesti yksi pinnatuoleista, joilla on erittäin hyvä istua. Ei niin viehättävien näyttöjen lisäksi pöytä tarvitsee tietysti jotain kuniitakin elementtejä, muutamia kivoja ykstyiskohtia keräsin alle.

desenio-horz.jpg

Printtijuliste: Desenio, kynä: Nougat, laatikot: DomDom, paperipussit: Ellos

Onpa mukavaa suunnitella pitkästä aikaa aivan uutta tilaa omaan kotiin!

Toivottavasti suunnitelmat osoittautuvat myös käytännössä hyviksi!

Olenkin juuri matkalla kohti Pasilaa ja messukeskusta, suuntana Habitare! Josko sieltä nappaisi vielä lisää jotain hyviä ideoita! Ihanaa perjantaita ja viikonloppua kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *