Siivouspäivän uutuuspelastajat

Huomenta ja aurinkoista sunnuntaita!

Uuden arjen myötä kodin siivoukseen jäävä aika on vähentynyt radikaalisti. Aiemmin lasten kanssa kotona ollessa siivoilin joka päivä jotain ja paikat oli tiptop. Nyt suuri osa arkipäivästä kuluu töissä ja päiväkodissa, eikä samalla tavalla ehdi siivoilemaan ja järjestelemään paikkoja. Mutta onneksi ei tarvitsekaan! Olen nimittäin saanut nyt itse todistaa sen, että kämppä pysyykin yllättävän siistinä, kun siellä ei ollakaan päivisin sitä sotkemassa!

kiilto%20siivous.jpg

Olen nyt tehnyt pikasiivouksen yleensä torstai-iltana töiden jälkeen ja sunnuntaina aamupäivästä puolestaan olen siivonnut kunnolla, siis imuroinut, pessyt lattiat sekä vessat. Toki arkeen kuuluu ruoanlaittoa yms, josta tulee aina se oma sotkunsa siivottavaksi, mutta tätäkin on nyt huomattavasti vähemmän, kun arkena kotona syödään vain päivällinen ja iltapala. Olen pyrkinyt tekemään kerralla isompia satseja ruokaa, josta riittää useammalle illalle. Ja samantien kun siivoaa jäljet, ei joka päivä tarvitse hääriä keittiössäkään pitkiä aikoja. Ja mikä on yllättävää, mielestäni meillä tulee useampi koneellinen vähemmän pyykkiä nyt, kun lapset ovat päiväkodissa! En oikeastaan edes ymmärrä, miten tämä on mahdollista! Ei meillä aiemminkaan ihan huvikseen vaatteita päivän mittaan vaihdeltu.

Siisti ja puhdas koti on itselleni ehdottoman tärkeää ja hyvin harvoin meillä on oikeasti sotkuista. Kun siivoaa usein, ei homma riistäydy käsistä, eikä aikaa siivoamiseen tarvitse käyttää tuntitolkulla. Minulla onkin siivouksessa aina ollut apuna suihkutettavia mietoja yleispuhdistusaineita, joita on helppo käyttää viikkosiivousten yhteydessä. Mitään luottomerkkiä ei ole ollut, yleensä ostan uuden fiiliksen mukaan, kun edellinen loppuu.

Nyt sainkin mukavan syystervehdyksen Kiillolta ja sain testattavakseni hajusteetonta Kiilto Airi sarjaa. Kaikki Kiilto kodinhoitotuotteiden pakkaukset ovat uudistuneet ja tämä hajusteeton sarja on saanut ihanan raikkaan sini-valkoisen ilmeen!

kiilto1.jpg

kiilto2.jpg

kiilto3.jpg

Lasten syntymän jälkeen olen entistä enemmän siirtynyt hajusteettomiin pesuaineisiin, niin kodin siivouksessa kuin muissakin hygieniatuotteissa. Yleispuhdistusainetta käytän pöytien ja tasojen pyyhkimiseen, ikkunapesuaineessa on helppo suihkauttaa puhtaaksi matalalla olevista ikkunoista kuin myös peileistä pienet sormenjäljet ja WC pesuaineella saa nopeasti puhtaaksi vessan tasot ja lavuaarin. Itse tykkään kuitenkin pöntön pesemisessä käyttää hieman vahvempia aineita ja usein meillä onkin siihen tarkoitukseen kloriittia sisältäviä pesuaineita.

IMG_2178.jpg

Tällaiset suihkutettavat tuotteet on mielestäni helppo käyttää, kiva kun ei tarvitse laimentaa ja ovat valmiita käytettäväksi. Itse käytän näitä oikeastaan pinnasta riippumatta niin, että suihkaisen, pyyhin märällä ja lopuksi kuivaan harsolla. Etenkin ikkunoiden ja peilien pikapesussa lyömätön yhdistelmä!

Hajusteettomat tuotteet ovat lisäksi mukavan käyttäjäystävällisiä. Suihkutettavissa tuotteissa voimakkaasti hajustetut saavat itsellänikin aikaan usein aivastuksia, voimakkaan tuoksun levitessä laajasti suihkauksen yhteydessä. Hajusteettomat sopii koko perheelle ärsyttämättä kenenkään nokkaa.

Siivoaminen on yksi minun keinoistani rentoutua ja siivoaminen onkin mukavan palkitsevaan puuhaa, lopputuloksen kun näkee samantien. Siistiä sunnuntaita itsekullekin! 🙂

Postauksen tuotteet saatu KiiltoClean Oy:ltä.

6 kommenttia “Siivouspäivän uutuuspelastajat

 1. Meilläkin on käytössä kiillon hajuusteettomia tuotteita, ikkunaspray, wc-puhdistaja ja yleispesuaine. Ne on oikeasti tosi hyviä. Plussaa vielä kotimaisuudesta!

  1. Jep, ehdottomasti plussaa kotimaisuudesta! Meillä on ollut aiemmin Kiillosta vain niitä hajustettuja, joista kyllä olen myös tykännyt.

 2. Piti oikein katsoa kaapista mitä aineita löytyy. No, kotimainen Kiiltohan se sielläkin. <br />
  Valmis sekoitus on siksikin hyvä, että ei tule mittavirheitä liuoksiin, jotka joko kuormittavat ympäristöä tai eivät puhdista riittävän hyvin. Itse kiinnitän erityisesti huomiota ruoka- ja eritetahroihin, niissähän ne pöpöt viihtyvät. Siivousvälineet onkin ihan oma juttunsa, puhtaat siivousliinat, helppokäyttöiset välineet, ergonomia jne. <br />
  Tosi kiva lukea tätä blogiasi

  1. Kiitos Eva, kiva kuulla, että viihdyt täällä! 🙂 Ja tuo on kyllä totta, että ruoka- ja eritetahrat tulee pyyhkiä erityisen tarkasti. Ja ehdottomasti vaihtaa niitä siivousvälineitäkin tarpeeksi usein, jotta ei jää pöpöt pesimään niihin!

 3. Kiva postaus! Siistinä ihmisenä itsekin arvostan tällaisia käteviä puhdistussuihkeita, joilla päivittäisen siivouksen hoitaa melko vaivattomasti. Lapsetkin tykkää meillä suihkutella mikrokuitupyyhkeen kansa vaikkapa peilejä tai olohuoneen tasoja, tietysti luvan saatuaan 🙂

  1. Meillä sama juttu, että lapset osallistuisivat mielellään suihkutteluun! 😉 ja kyllä, nämä ovat juurikin sellaisia vaivattomia apulaisia! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *