Katsaus työgarderoobiin

Töiden alettua vaatejutut ovat taas nousseet enemmän ajankohtaisiksi ja pitkästä aikaa olisikin aika kurkistaa vaatekaappiin! Uusia vaatehankintoja on pitkin kevättä ja kesää tullut itse asiassa tehtyä useampiakin töiden alkamista silmällä pitäen.

Olen siistissä sisätyössä, jossa en tapaa asiakkaita kasvotusten. Tämän hetkisessä tehtävässäni ei ole pukeutumisohjeita, mutta mikä itselleni työpaikkapukeutumisessa on tärkeää, on siisteys ja tyylikkyys. Haluan välttää liian huomiota herättäviä ja liian paljastavia vaatteita. Trikoissa tai leggingseissä en ikinä menisi toimistolle, farkut puolestaan on mielestäni ok. Mekkojen kanssa käytän lähes poikkeuksetta mustia sukkahousuja.

Tällä hetkellä vaatekaappini sisältö on mallillaan ja tuntuu, että sieltä löytyy omaan makuun tarpeeksi erilaisia vaatteita tyydyttämään vaihtelunhalua, vaikka lukumäärällisesti vaatteita ei järin paljoa olekaan.

Ns. työvaatteiksi olen viime aikoina ostanut parit housut, laukun, mekon sekä muutaman jakun ja paidan. Tärkeimpänä kriteerinä uusille hankinnoille on ollut laatu, helppo yhdisteltävyys olemassa oleviin vaatteisiin sekä tuo siisteys ja tyylikkyys aspekti, jotta vaatteet soveltuvat ehdottomasti työpaikalle.

Ajattelinkin esitellä tämän hetken top5 työasut, josko joku vaikka saisi jotain inspiraatiota omaankin pukeutumiseen kesälomien jälkeen!

Tämän syksyn suosikkiasukokonaisuudet ovat kutakuinkin nämä:

outfit%201.jpg

Asu 1:

Punavalkoraidallinen peplum: Nosh Organics

Mustat kapeat ”farkut”: Freequent

Kiilakorot: Clarks

Laukku: DKNY

outfit%203.jpg

Asu 2:

Mekko: Nosh Organics

Laukku: DKNY

Ballerinat: Clarks

outfit%205.jpg

Asu 2:

”Shifonki”paita: Vila

Mustat kapeat ”farkut”: Freequent

Nilkkurit: Vagabond

Laukku: DKNY

outfit%204.jpg

Asu 4:

Paita: Freequent

Tummansiniset kapeat ”farkut”: Freequent

Kiilakorot: Clarks

Laukku: DKNY

outfit%202.jpg

Asu 5:

Paita: NOOM

Tummansiniset kapeat ”farkut”: Freequent

Ballerinat: Clarks

Laukku: DKNY

Molemmat Freequentin ”farkut”, jotka tosin erehdyttävästi näyttävät kuvissa yksiltä ja samoilta housuilta, ovat uusia ja tällä hetkellä eniten käytössä. Toiset ovat tummansiniset ja toiset mustat. Lisäksi käytössäni on kahdet farkut ja yhdet mustat rennonmalliset porkkanahousut.

Vaikka vaatteita ei lukumäärällisesti olisikaan paljoa, pystyy asusteilla ja kengillä vaihdella tyyliä vielä hieman lisää. Itse tykkään esimerkiksi käyttää erilaisia huiveja, joilla saa aivan uutta ilmettä asuun. Lisäksi minulta löytyy nahkavyöt perusväreissä mustana ja ruskeana sekä tällä hetkellä käytössä on kaksi rannekelloa (ruskea ja valkoinen), joita vaihtelen tyylin mukaan. Jakulla saa myös muutettua asun ilmettä kivasti ja itselläni käytössä on neljä erilaista jakkua.

Tässä muutamia esimerkkejä omista asusteista, joilla fiiliksen mukaan voi muuttaa lookkia:

IMG_2119-horz.jpg

Kengät vaihtelee tällä hetkellä sään mukaan ballerinoista ja avokkaista nilkkureihin. Jos lähden nilkkureissa, töissä vaihdan usein sitten kevyemmät kegät jalkaan. Talven tullen ballerinat ja avokkaat siirtyvät vain sisäkäyttöön ja työmatkoilla jalkaan valikoituu nilkkurit tai saapikkaat. Huivit ovat ihania, uusimpina ostoksina raidallinen Silverjungle ja kuvassa vaalein Marc O´Polo. Laukkuna on nyt useimmiten keikkunut olalla uusi beige DKNY, sinne mahtuu sopivasti kaikki tarvittava!

​Kuten huomaa, minun vaatekaapista väriä löytyy lähinnä vain yläosista ja tämäkin määrä väri-iloittelua, joka näissä kuvissa on, on jo melko yllättävää itsellenikin! Yleisesti ottaen vaatekaappini sisältö koostuu mustasta, tummansinisestä ja ruskeasta. Lisänä valkoista ja harmaata sekä näitä yksittäisiä väripilkkuja

​Näistä viidestä asukokonaisuudesta ja kaikista asusteista yhteensä saa jo luotua todella paljon erilaisia kokonaisuuksia! Vaatekaapin ei todellakaan tarvitse pursuta vaatteita, vaan mielestäni ehdottoman tärkeää on, että vaatteet sopivat hyvin yhteen ja niitä on helppo yhdistellä keskenään.

Jatketaan pian näillä vaateasioilla, tarkoituksenani oli nimittäin kirjoittaa hieman enemmän vaatteiden laatuasiastakin! Laatu on noussut itselläni ehdottomasti tärkeimmäksi ostokriteerikseni ja vaatteen laadulle ja kestävyydelle asettaa nykyään aivan erilaiset odotusarvot kuin aiemmin. Laatu ja yhdisteltävyys onkin avainasemassa uusien vaatehankintojen kohdalla. Mutta palataan tähän tosiaan vielä ihan erikseen!

Tällä viikollahan on muuten julkaistu uusia mallistoja niin Noshilta kuin Me&I:ltakin! Oletteko ehtineet jo tutustumaan? Noshin varsinainen naistenmallisto ilmestyy vasta myöhemmin syksyllä, mutta kyllä jo nyt ilmestyneen lastenmalliston yhteydessä oli pieni uutuuserä myös naisille. Valitettavasti sieltä en tällä kertaa löytänyt mitään itselleni, mutta miikkarin naisten mallisto puolestaan näytti tällä kertaa paremmalta kuin koskaan ennen! Perjantaina pääsenkin hipelöimään näitä uutuuksia esittelijän luokse! Katsotaan, miltä ne sitten tuntuvat ja näyttävät päällä.

Kivaa illan jatkoa, palataan pian asiaan!

4 kommenttia “Katsaus työgarderoobiin

  1. Hyvännäköisiä vaatteita oot löytänyt vaatekaappiisi. Sulla on kaunis tyyli yhdistää vaatteita. Mua jäi harmittamaan, etten keväällä tilannut tuota mustaa noshin mekkoa.

    1. Kiitos Anniina! 🙂 Tuo minun Noshin mekko on itse asiassa se tummansininen versio. Näitä on tosiaan tehty myös musta-valkoisena. Oletko kurkannut facen NOSH kirppis -ryhmään? Siellä on usein ollut näitä myynnissä! 🙂

  2. Kivannäköisiä vaatteita ja asusteita 👍 Mistä olet ostanut nuo Freequentin housut ja paidan? Paita erityisesti 😍

    1. Kiitos Riina K! 🙂 freequentin vaatteet olen ostanut Helsingin keskustan aleksi13:sta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *