DIY Storage Bed – katsaus tyttöjen uudistuneeseen huoneeseen

Tervehdys ja mukavaa sunnuntaita! Jatketaan täällä blogissa sisustusjutuilla ja nyt luvassa kauan odotettu postaus meidän tyttöjen uusista sängyistä!

Tiesin jo tyttöjen vauvavuotena, että kun pinnasängyistä aika jättää, en halua tytöille tavallisia juniorisänkyjä. Ja koska, en ole ole myöskään suuri kerrossänkyjen ystävä, ajattelin, että on keksittävä jotain omaperäisempää. Jotain erilaista, joka olisi kuitenkin käytännöllinen, mutta ehdottomasti myös hyvännäköinen.

Jossain vaiheessa sain päähäni, että sänkyihin pitää saada yhdistettyä säilytystilaa, sillä varsinaisia vaatekaappejahan ei tyttöjen huoneessa ole. Aiemmin vaate- ja petivaatesäilytys oli hoidettu kahdella korkealla Malm-lipastolla, mutta kun vuodenvaihteessa siirrettiin toinen lipastoista meidän omaan makuuhuoneeseen, tiedettiin jo minkälainen ratkaisu tyttöjen huoneeseen tullaan toteuttamaan. Projektilla ei kuitenkaan ollut kiire ja lopulta tytöt siirtyivät pois pinnasängyista vasta nyt kesällä, kun meillä oli myös aikaa toteuttaa sänkyprojekti. Ajatuksen tasolla, kuin myös paperille piirrettynä, sängyt ovat olleet olemassa alkutalvesta asti!

Vihjailuja, sneek peakkeja ja paljon puhetta näistä sängyistä on jo ollut ja nyt vihdoin on tosiaan myös aika esitellä tyttöjen sängyt täällä blogissakin. Ja en voi kyllä muuta sanoa, kuin että ovat vielä paljon paljon hienommat kuin osasin ehkä etukäteen ajatellakaan!

diy%20storage%20bed%20viisikko%20blog2.j

diy%20plywood%20bed.jpg

diy%20storage%20bed.jpg

Sängyt on siis tehty kolmen Ikean Malm-lipaston päälle. Lipastot ovat korkeudeltaan 78cm. Lipastojen päälle on rakennettu koivuvanerista kehikot, joihin on upotettu Ikean 70x160cm patjat. Keskelle tehtiin kiva pieni säilytyslokero tyttöjen kirjoille ja unikavereille. Sänkyjen laidat ovat noin 15cm korkeammalla kuin patjan reuna, joten sänkyihin jää ihan mukavasti turvalaitaa. Meillä ollaan melko rauhallisia nukkujia ja nämä riittää hyvin ainakin meidän tytöille.

diy%20storage%20bed%20viisikko%20blog.jp

details%20viisikko%20blog.jpg

Tikasasiaa pähkäilinkin loppujen lopuksi kauemmin kuin oli tarkoitus. Alunperin nimittäin ajattelin, että kummallekin puolelle kokonaisuutta sijoitetaan porrasjakkarat, joilta tytöt kiipeävät sänkyihin. Ongelmaksi muodostui se, että kaikki kivat jakkarat olivat liian matalia, vain 50cm korkeudeltaan ja koettiin ne tytöille liian mataliksi. Sänkyihin he olisivat päässeet, mutta sängystä pois tuleminen ei varmasti olisi ollut niin turvallista. Lopulta päädyttiin siihen, että mies nikkaroi reunoihin itse pienet tikkaat ja näistä tuli kyllä todella hienot. Lovettiin sängyn reunaan kolo tikkaiden leveydeltä, jotta kulkeminen on helppoa ja turvallista. Tämä on osoittautunut käytännössäkin erittäin toimivaksi ratkaisuksi.

diy%20storage%20bed%20ikea.jpg

diy%20storage%20bed%20for%20kids.jpg

Tikkaat tehtiin kapeammaksi kuin reunoille jäävät kolot, nyt lapset mahtuvat kolosta piilopaikkaan ja onpahan meillä tuolla lipastojen takana olevassa kolossa yksi varapatja säilytyksessäkin.

diy%20s%C3%A4nky%20lapsille.jpg

diy%20storage%20bed%20for%20twins.jpg

Suurin osa lipaston laatikoista on vielä tyhjänä, mutta etenkin vaatteet tulevat jatkossa viemään entistä enemmän tilaa, joten ihan hyvä sitä säilytystilaa on olla jo valmiiksi. Tyttöjen vaatteet siis ovat tällä hetkellä säilytyksessä korkeassa Malm-lipastossa. Sänkyjen alla olevista löytyy mm. vuodevaatteet sekä leluja. Edelleen haaveilen pienestä vaatenaulakosta, mutta katsotaan keksinkö jonkin kivan diy-idean, ostanko valmiin vai jatkanko haaveilulinjalla!

diy%20plywood%20cottage.jpg

Tyttöjen leikkikeittiökokonaisuus siirtyi uusien sänkyjen myötä oviseinälle, mutta muutoin järjestys on melko samanlainen. Säkkituolityyppinen musta tuoli siirtyi pojan huoneeseen ja vanha verhoilua odottava nojatuoli meidän omasta makuuhuoneesta siirrtyi lipaston viereen.

diy%20storage%20bed%202.jpg

diy%20girls%20room.jpg

Myös tytöt tykkäävät valtavasti uusista isojen tyttöjen sängyistä, siirto pinnasängyistä näihin sujui paremmin kuin hyvin eikä siirtyminen ole aiheuttanut ylimääräistä hämminkiä yöuniin. Kuukauden verran tytöt ovat nyt näissä nukkuneet.

Kokonaisuus on kyllä meidän kaikkien mieleen! Ehdottomasti oli vaivan arvoista tehdä itse nämä sängyt. Saatiin paitsi säilytystilaa, mutta ennen kaikkea kauniit ja uniikit sängyt. Äidin mieltä lämmittää myös, että nämä ovat aivan täydellisellä korkeudella petivaatteiden vaihtoa ajatellen!

Täys kymppi meidän mielestä!

Mitäs sinä pidät tällaisesta erilaisesta sänkyratkaisusta?

16 kommenttia “DIY Storage Bed – katsaus tyttöjen uudistuneeseen huoneeseen

 1. Kivan näköinen kokonaisuus ja mukavaa, että teette näitä muutoksia yhdessä.

  1. Kiitos Eva! 🙂 nämä diy- ja remonttijutut on vähän kuin meidän yhteinen harrastus, kun ei muuten ole mahdollisuutta yhdessä harrastaa! 😉 tykätään lisäksi molemmat tehdä käsillä. Minä olen aina se joka innokkaammin suunnittelee uusia juttuja, mutta mies tarttuu puolestaan aina mielellään työkaluihin ja ryhtyy hommiin! 🙂

 2. Todella hieno sänky kokonaisuudessaan! Erinomainen idea ja varmasti toteutuskelpoinen monessa muussakin perheessä, jossa kaivataan säilytystilaa ja sängyt useammalle lapselle.

  1. Kiitos Annika! 🙂 tämä on tosiaan helposti suunniteltavissa omiin tarpeisiin ja etenkin pieniin huoneisiin todella toimiva ratkaisu!

 3. Hauska ja käytännöllinen idea ja näyttäähän tuo tosi hyvältä :)<br />
  Meillä on muuten samanmoinen piianpeili keskimmäisen huoneessa 🙂

  1. Kiitos LPP! 🙂 Piianpeili on itse asiassa omasta lapsuudestani. Se on kyllä ihana yksityiskohta pienten tyttöjen huoneessa. 🙂

 4. Hienolta näyttää. Mistä olet hankkinut seinällä olevat pyöreät koristehyllyt? Ovat kerrassaan hurmaavat.

  1. Kiitos kaimaseni! 🙂 Pyöreät hyllyt on ostettu jo vuosia sitten Bauhausista. Olen kyllä vastaavia nähnyt siellä ihan viime aikoinakin! 🙂

 5. Mahtavan sänkykokonaisuuden ootte rakentanu! 🙂 Parhaan lopputuloksen saa kun tekee ite just semmosen ko haluaa. Ostitteko vanerit valmiiks sahattuina vai sahasitteko ite? Onko tuo vaneriosuus jotenki kiinni seinässä vai pysyykö ihan ok nuitten lipastojen päällä paikallaan? Laitoitko jotain suojaksi lipaston ja vanerin väliin?

  1. Kiitos Anniina! 🙂 ja anteeksi vastaukseni viivästyminen, minulta on jostain syystä jäänyt huomioimatta tämä, vaikka olen kommentin tänne hyväksynyt. Leikattiin vanerit itse, lainattiin sirkkeliä tätä varten. Vaneri on kiinnitetty sekä lipastoihin, että seinään. Lipaston ja vanerin välissä ei siis ole mitään, vaan on ruuvattu kiinni toisiinsa. Jos joskus lipastoja haluaa käyttää ilman sänkyosiota, tulee niiden päälle siis laittaa lasi tms, että ruuvinreiät peittyvät. Mutta Ikeassakin on niitä valmiita lasilevyjä näiden lipastojen päälle.<br />
   <br />
   Ja juurikin näin, että itse tekemällä saa just sellaisen kuin haluaa! 🙂

 6. Hei. Pakko kysyä, miten laitoitte patjaa vasten olevan tason, pääseekö ilma kiertämään patjan alla ettei kosteus homehduta patjaa ja vaneria?

  1. Hei Jenna! Patja on tason päällä, patjan päällä on kosteudeneristävä pestävä petari. Pestään sitä ja tuuletellaan usein. En oikein tahdo uskoa, että kuivassa sisätilassa, terveessä talossa, tekstiilit, edes patjat, herkästi homehtuvat. Mutta tokihan tuonne taakse ja reunoille voi porata tuuletusaukkoja, niihin kohtiin joissa sängyn pohja ei ole lipaston päällä, jos homehtumista pelkää.

 7. Mahtava idea!! Harkitaan ehdottomasti myös tätä meillä käyttöön, kun kaksi lasta on samassa huoneessa ja tilanpuute on akuutti. Nyt tilaa vievät 2 erillistä sänkyä sekä samaiset Ikean laatikostot, jossa lastenvaatteita säilytetään. Ja tuon kaiken lisäksi vielä kaikki lasten lelut ja leikkikeittiö!

  1. Kiitos Mia! Tämä on kyllä mahtava idea ja Pinterestistä ideoita tosiaan löytyy vaikka kuinka paljon lisääkin. 🙂 vain mielikuvitus on rajana, millaisen haluaa toteuttaa itselleen! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *