Kesämuistoja Muumimaailmasta

Vaikka täällä on nyt palattu oikein rytinällä uuteen arkeen, palataan vielä blogissa hetkeksi kesään, lomailuun ja yhteen niistä kivoista kesämuistoista kuluneelta kesältä.

Moni vanhempi miettii varmasti joka kesä, minkä ikäisinä lapset ovat sopivassa iässä mihinkin paikkaan. Minkä ikäisenä muumimaailmaan, puuhamaahan, korkeasaareen tai lintsille? Ei haluta turhaan maksaa kalliista paikoista, mikäli lapsi ei touhusta saa mitään irti. Vähän sama lelujen suhteen, mikäli lapselle ostaa liian aikaisin ”isojen lasten” leluja, ei ne välttämättä jaksa enää kiinnostaa, kun lapsi olisi ”oikeassa iässä” ja osaisi leluilla paremmin leikkiä.

5.jpg

Muumimaailman kohdalla voisin ainakin sanoa, että tänä vuonna meidän esikoinen (täytti toukokuussa 4v) ja hänen serkkutyttönsä (täyttää marraskuussa 5v) olivat mitä mainioimmassa iässä! He ottivat Muumimaailman yhtenä isona seikkailuna, ottivat hyvin kontaktia laakson hahmoihin, saivat kuulla Tiuhdin ja Viuhdin kertomana upean tarinan, jossa he paljastivat lapsille suuren salaisuuden ja nauttivat päivästä täysillä! Toki meidän tytötkin, jotka siis täyttivät maaliskuussa 2 vuotta, olivat innoissaan, mutta selkeästi huomasi heidän hieman arastelevan isoja muumihahmoja.

IMG_1639.jpg

IMG_1565.jpg

IMG_1574.jpg

Tämä oli meidän toinen kerta Muumimaailmassa, ensimmäisen kerran käytiin kaksi vuotta sitten. Tuolloin esikoinen oli siis samanikäinen kuin tytöt nyt. Kokonaisuudessaan Muumimaailma on kyllä ihana paikka, viihtyisä, siisti ja hauska retkikohde aikuisillekin! Meille sattui vielä tänä vuonna hyvä ajankohta, eikä paikka ollut tupaten täynnä.

Me ollaan nyt näinä kahtena kertana todettu parhaimmaksi pakata aamulla omat eväät mukaan ja siirtyä päivällä hetkeksi rannalle piknikille. Toki Muumimaailmasta löytyy ravintoloita, mutta ehkäpä terveellisemmät ja ainakin edullisemmat eväät saa loihdittua isolle porukalle omilla eväillä.

IMG_1605.jpg

Seikka, joka saa kuitenkin miinusta minulta on parkkipaikkojen ratkaisu. Muumimaailmalla on käytössä muumiparkki, johon suositellaan auto jätettäväksi. Parkkiauleelta kulkee muumibussi, joka kyyditsee matkustajat rantaan, josta kävellään itse saareen, jossa Muumimaailma sijaitsee. 8€ hinnalla saa parkkipaikan ja bussikyydin. Ensimmäisellä kerralla käytimme tätä parkkialuetta ja koska tuolloin paikalla oli todella paljon väkeä, ei helteessä bussiin jonottaminen tai täpötäydessä bussissa matkustaminen tuplarattaiden kanssa ollut mitenkään miellyttävää. Etenkin takaisin tullessa kaikkien ollessa väsyneitä, jonottaminen oli epämiellyttävää. Tänä vuonna kurvattiin autolla suoraan rantaan ja saatiin iloksemme todeta rannan läheisyydestä löytyvän pitkä pätkä 8h kiekkopaikkoja! Toki paikat täyttyvät varmasti hyvin nopeasti aamulla, mutta kannattaa ehdottomasti kurvata edes katsomaan, niin säästyy odottamiselta ja jonottamiselta!

IMG_1626.jpg

IMG_3504.jpg

Toinen hyväksi todettu tapa on varata reissuun aikaa ainakin kaksi yötä. Tänä vuonna suunnattiin Turkuun sunnuntai-iltana, ja maanantai oli varattu Muumimaailmaa varten. Kun lähtee reissuun jo edellisenä iltana, pääsee paikalle heti aamusta ja on koko päivä aikaa seikkailuun. Pitkän päivän jälkeen illalla on sitten puolestaan mukava suunnata esimerkiksi hotellille syömään ja lepäämään, ennen kuin vasta seuraavana päivänä ajaa kotiin. Me olemme nyt molempina kertoina yövytty Turun Scandic Juliassa, jossa palvelu on pelannut hyvin molemmilla kerroilla. Erityista plussaa kivasta leikkipaikasta, joka on aivan ravintolan vieressä. Lapset voivat siirtyä ruokailun jälkeen leikkimään ja aikuiset saavat istua rauhassa pöydässä.

Muumimaailmassa saa kyllä vietettyä mitä mainioimman kesäpäivän lasten kanssa! Hauska paikka myös aikuisten vinkkelistä!

Onko Muumimaailma teille tuttu paikka?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *