Astiakaapilla…

Muistelisin kirjoittaneeni jo joskus aikoja sitten haaveistani uusia juomalaseja ja pohtineeni, mitkä olisi hyvät. Viime viikolla kaveri vinkkasi Arabianrannan Villeroy & Bochin tehtaanmyymälän hurjan hyvistä alennusmyynneistä ja päätin lähteä katsastamaan tarjontaa. Lapset lähtivät mukaan ja samalla päästiin kyläilemään ”kohtalontoverin” eli toisen kaksosäidin luokse! 😉 Ehkä hieman olen kateudesta vihreänä, että heidän naapurista löytyy niin Villeroy & Bochin, kuin Iittalan, Pentikin ja Finlaysonin tehtaanmyymälät! Melkoisen hyvä paikka tehdä edullisia sisustuslöytöjä.

Rakastan Villeroy & Bochin New Wave -sarjaa, jota meiltä löytyy niin ruokalautasina ja kahvikuppeina, mutta myös jo useamman tarjoiluastian muodossa. Nämä ovat meillä ns. juhlakäytössä ja tarvetta lisäosille olisi. Lopulta ostin kuitenkin vain kaksi pientä kastikekaadinta täydentämään sarjaa, mutta mikä tärkeintä, löysin vihdoin ihanat juomalasit ja vielä hyvinkin kohtuulliseen hintaan!

villeroy%20%26%20boch%20new%20vave.jpg

astiakaappi1.jpg

Villeroy & Boch grouppiin kuuluvia Vivo-merkkisiä juomalaseja myytiin neljän kappaleen seteissä hintaan 9,95! Lisäksi oli pakettitarjous ota 4 maksa 3, joten lopulta kiikutin kassan kautta kotiin yhteensä 16 juomalasia alle 30 eurolla! Ihan mielettömän hyvä tarjous!

Lasten käyttöön nämä ei meillä vielä moneen vuoteen päädy, mutta sopii aikuisille niin arkeen kuin juhlaankin. Neljä kappaletta jätin itseasiassa vielä pakettiinkin, sillä harvemmin on tarvetta 16 lasille samanaikaisesti.

vivo%20juomalasit.jpg

astiakaappi.jpg

Nyt kaapista löytyy kiva määrä samanlaisia hyvin mieleuisia laseja. Loput ovatkin sekalainen seurakunta Iittalaa ja joskus Stockalta ostettua sarjaa, jonka merkkiä en edes muista. Nämä ostettiin ensimmäiseen yhteiseen asuntoon miehen kanssa ja vuosien aikana on useampikin lasi mennyt rikki.

Arkikäytössä meillä on Teema-astiasarjaa, mikä on mielestäni kivan eleetön New Wave juhla-astioiden rinnalla. Kahvikuppeina meillä on puolestaan Marimekkoa, nämä kupit löytyvät avohyllyltä kahvin- ja vedenkeittimien yläpuolelta. Lisäksi löytyy Hot&Cool laseja, Taika espressokupit ja lapsilta löytyy muumikupit. Lisäksi on vielä satunnaisessa käytössä Ikean muoviastioita, joista haluaisin kyllä jo palavasti eroon!

astiakaappi1.jpg

Uusi arki on ihana aloittaa siististä kodista ja niinpä viimeisellä ”loma”viikolla kulutin yhden päivän perusteelliseen kaappien järjestelyyn. Nyt on astiakaapissakin kupit ja kipot ojennuksessa! Viinilasit ja parisenkymmentä skumppalasia siirsin ruokailutilan puolella olevaan vanhaan astiakaappiin, nyt oli sitten tilaa asetella tämäkin kaappi hieman väljemmin. Inhoan nimittäin aivan järjesttömän paljon täyteen sullottuja kaappeja!

astiakaappi2.jpg

avokeitti%C3%B6.jpg

Kaunis kattaus tekee ruokailusta astetta fiinimpää. Uudet juomalasit sopivatkin hyvin New Wave sarjaan. Näillä saa jo katettua hienon juhlapöydän vieraita varten!

Mitkä on sun lemppariastioita?

6 kommenttia “Astiakaapilla…

 1. Aika huipun tarjouksen oot kyllä bongannut! Voiko nuita laseja pinota? Meillä on oikeastaan vaan Iittalan Teema-sarjan astioita, muumimukeja ja muutama Marimekon kuppi. Tykkään Marimekon astioista mut esimerkiksi ne lautaset ei oo kovin toimivia kun on niin matala reuna. Siks pysytään Teemassa.

  1. En ehkä uskaltaisi näitä laseja päällekkäin pitää… Ovat kyllä kestävän oloisia ja kestävät konepesunkin. Marimekon astiat ovat ihania, meiltä ei niitä matalia lautasia löydykään. Mutta kahvikuppeja löytyy ja niistä on parasta juoda aamukahvi! 🙂

 2. Kivan näköiset noi lasit. Mulla on niin paljon astioita, kerään just niitä, niin en jaksa ruveta luetteleen tähän.<br />
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

  1. Kiitos Piia! Astioita voi kyllä olla monenlaisia ja moneen tarkoitukseen, kunhan on säilytystilat kunnossa! 😉

 3. Aikas makian näköiset lasit! Tykkään kovasti. Minä uudistin vastikään meidän lasivarastoja hävittämällä Ikean lasit ja hankkimalla lisää kartiolaseja, niin pieninä kuin isoinakin. Tykkään kun voi pinota ja siten sujahtavat kaappiin kivasti.<br />
  Muutoin meilläkin on Teemat käytössä 🙂

  1. Kiitos Raila! Pinottavuus on kyllä ehdottomasti plussaa! Kartiot on muuten tosi kestäviä, niitä uskaltaa antaa perheen pienimpienkin käsiin. 🙂 Ja Teema on kyllä kiva perusastiasto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *