Operaatio kulahtaneiden terassituolien elvytys

Muutettiin miehen kanssa yhteiseen vuokrakaksioon vuonna 2007. Tuolloin ostettiin parvekkeelle neljä tuolia, jotka ovat palvelleen loistavasti nämä kuluneet yhdeksän vuotta. Tuolit ovat kulkeneet matkassamme kaikki nämä vuodet. Jo viime vuonna kuitenkin katselin tuoleja sillä silmällä, että olisi pian aika tehdä jotain tai jopa uusia tuolit kokonaan.

Alkukesästä pesin tuoleja hieman liian läheltä painepesurilla, jonka seurauksena tuolien punertava pinta alkoi kulumaan pois. Punertava puu ei kuitenkaan ollut juurikaan mieleen, joten päätettiin kokeilla tuolien öljyämistä kokonaan toisella värillä. Mikäli homma ei olisi onnistunut, ei olisi kuitenkaan harmittanut luopua näin hyvin palvelleista tuoleista. Mieluummin kuitenkin kokeillaan aina muokata vanhoista jälleen mieluisia, kuin sännätään ostamaan uutta.

Ja täytyy sanoa, että tässä tapauksessa vaiva ehdottomasti kannatti, sillä tuoleista tuli älyttömän hienot mustalla öljyllä! Vai mitäs sanotte?

terassi4.jpg

terassi2.jpg

terassi.jpg

Mustat tuolit sopivat älyttömän hyvin Ikeasta viime vuonna ostetun pöydän ääreen ja omaan silmään musta on paljon tyylikkäämpi kuin punertava puu. Tässäpä vielä muutama ennen-kuva havainnoillistamaan eroa lopputulokseen!

IMG_0660.jpg

ennen%20kuva.jpg

terassituolien%20maalaus.jpg

Terassin ilme on jo nyt paljon tyylikkäämpi ja yhtenäisempi. Vielä mietin josko sutisin kuormalavat myös mustiksi, öljyä jäi nimittäin riittävästi yli.

terassituolien%20maalaus2.jpg

Ja tuolit saivat toivottavasti paljon lisää käyttövuosia!

13 kommenttia “Operaatio kulahtaneiden terassituolien elvytys

 1. Tuli kyllä todella upeat! Ryhdikkäät ja aivan kuin uudet! 🙂 Itse olen alkanut taas tykkäämään puun sävystä pienissä määrin, mutta kyllä nuo kuormalavat jotenkin huutavat mustaa öljyä. 😀

  1. Kiitos Jessica! Ja olen samaa mieltä, mustana kuormalavat sopisivat terassille paremmin! 🙂

 2. Onpa hienot! Aina ei tarvi ostaa uutta, mikä on ympäristön kannalta hyvä

 3. Hienot tuli! Hioitko tuolit ensin täysin puulle ennen öljyämistä ja mitä öljyä käytit? 🙂

 4. Hienot tuli! 🙂 Hioitko tuolit ennen öljyämistä täysin puulle ja mitä öljyä käytit? 🙂

  1. Kiitos Noora! 🙂 tuolit ovat teak-puuta, joten luonnostaan punertavat. Pinta oli siis valmiiksi kulunut ja "nukkaantunut". Pinta hiottiin vain kevyesti ja öljyttiin mustalla terassiöljyllä.

 5. Me tykätään kanssa tuunata vanhaa mieluummin kuin ostaa uutta, vaikka joskus uusi on kyllä välttämätön. Ehdottomasti mustaksi nuo lavat!! Äidin parvekkeella on myös lavoja ja hän spreijasi ne mustalla maalilla ja jätti ne tosi hauskasti "kuultamaan" puuta läpi.

  1. Lavat kyllä huutavat mustaa öljyä pintaansa! 😉 ehkä pakko ryhtyä pian hommiin!

 6. Mustat tuolit näyttävät tosi skarpeilta! Täytyykin laittaa tuon mustan öljyn käyttö muistiin.. Mieluummin täälläkin ensin parannetaan vanhaa/käytettyä kuin sännätään kaupoille 🙂 <br />
  <br />
  Olen seurannut täältä käsin teidän pihan laittoa koko kesän, ja olette kyllä saaneet tosi kivannäköisiä juttuja aikaan 🙂

  1. Kiitos Marjukka! Pihalla on tosiaan touhuttu tänä vuonna paljon! 😉 parasta kyllä on kun itse tuunaa vanhasta paremman; pieni vaivannäkö, käsillä tekeminen ja ylpeys siitä, mitä itse saa aikaiseksi on vaan paljon kivempaa kuin kävellä kauppaan ostamaan uutta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *